Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulevat ekaluokkalaiset jäivät Espoossa vaille koulupaikkapäätöstä – Vääntö Tapiolan oppilaspaikoista jatkuu

Tulevien ekaluokkalaisten piti eilen saada tieto siitä, mihin kouluun he suuntaavat elokuussa.

Koulupaikkapäätökset viivästyvät kuitenkin annetusta aikataulusta, koska päätöksiä Tapiolan alueen koulupaikoista ja erityisopetuksen koulupaikoista ei ole vielä saatu tehtyä.

Kasvun ja oppimisen lautakunta jätti kokouksessaan 20.4. koulutulokkaiden sijoittelun näiltä osin pöydälle. Se käsittelee asiaa kokouksessaan tänään 28. huhtikuuta.

Espoon perusopetuksen johtaja Juha Nurmi kertoo, ettei minkään alueen koulupaikkapäätöksiä ole voitu tehdä, koska erityisopetuksen koulupaikat jäivät auki.

– Aikataulu tarkentuu perjantaina sen osalta, milloin koulupaikkapäätökset tulevat. Tosin työtaistelukin voi vaikuttaa näihin aikatauluihin, sanoo Nurmi.

Kunta-alan lakko on alkamassa 3. toukokuuta, jos neuvotteluissa ei päästä sitä ennen sopuun. Lakko pysäyttäisi myös opetuksen.

Tapiolan alueen koulupaikkajakoa on tänäkin vuonna mutkistanut oppilaiden jako pari vuotta sitten perustetun Kivimiehen koulun ja perinteisen Aarnivalkean koulun välillä.

Esitys Tapiolan alueen koulupaikkojen jakautumiseksi on ennallaan.

Esityksen mukaan Aarnivalkean kouluun osoitettaisiin ensi lukuvuodeksi 25 paikkaa ja Kivimiehen kouluun 22. Viime vuonna Aarnivalkean kouluun otettiin 38 oppilasta ja Kivimiehen kouluun 11.

– Haluamme, että ryhmät ovat tarkoituksenmukaisia kaikissa kouluissa. Pienet ryhmät eivät ole tarkoituksenmukaisia, vaan pyrimme siihen, että perusopetusryhmän koko on 20–25, Nurmi perustelee.

Nurmen mukaan kumpaakin koulua tarvitaan jatkossa, sillä koulujen vaikutusalueilla asuvien koulutulokkaiden määrä on lähivuosina kasvussa.

– Tilanne helpottaa pikkuhiljaa. Kumpaakaan koulua ei ole tarkoitus ajaa alas, Nurmi sanoo.

Koulupaikkapäätösten viivästyminen koskee suomenkielisen perusopetuksen lähikoulupäätöksiä, erityisen tuen päätöksiä sekä painotetun opetuksen ja valmistavan opetuksen päätöksiä.

Koulupaikkapäätös toimitetaan vain hakulomakkeella valitulla tavalla joko sähköisesti Wilmassa tai postitse.