Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iiris Somervuori, 28, palkittiin pitkästä partiojohtajan urasta – "Olen esimerkillä johtaja, joka laittaa itsensä likoon"

Partiosäätiö on myöntänyt Kirkkonummen Metsänkävijöiden Iiris Somervuorelle, 28, tunnustuksen pitkästä partiojohtajaurasta.

13-vuotiaana partion aloittanut Somervuori on ollut aktiivinen nuoresta asti, ja on tullut monille tutuksi muun muassa lippukunnanjohtajana ja partiokurssien kouluttajana.

− Olen esimerkillä johtaja, joka näyttää mitä ollaan tekemässä ja laittaa myös itsensä likoon. En pelkää epäonnistumista, vaan osaan nauraa itselleni.

− Huumori onkin tärkeä osa johtamistani ja ryhmässä tekemistä, sillä väsyneenäkin jaksaa vielä painaa, jos samalla on hauskaa. Saan ihmisistä voimaa ja pyrin luomaan ympärilleni hyvän ilmapiirin. Innostun myös helposti, jolloin olen sataprosenttisesti mukana siinä mitä teen, kuvaa Somervuori.

Somervuori on ollut edistämässä kestävää kehitystä partiossa valtakunnallisella tasolla sekä Partiotyttöjen Maailmanliiton Euroopan alueen vastuullisuusryhmässä.

− Haluan käyttää aikani partiossa siihen, että aidosti rakennan parempaa maailmaa, kertoo Somervuori.

Ystäviä löytyykin jo ympäri maailmaa, sillä Somervuori on tarttunut partion moniin mahdollisuuksiin osallistua kansainvälisiin tapahtumiin.

Opiskelijavaihdossa Iso-Britanniassa hän osallistui myös paikalliseen partiotoimintaan.

− Haaveenani on tulevaisuudessa vaikuttaa edelleen kestävyys- ja ilmastoteemojen parissa sekä Suomessa että kansainvälisesti, Somervuori kertoo.

Partiosäätiö on tukenut suomalaista partiotoimintaa vuodesta 1960 lähtien avustamalla rahallisesti muun muassa Partiolaisten keskusliittoa.

Partiosäätiö myöntää kerran vuodessa kahdelle nuorelle partiojohtajalle Toimiva partiojohtaja -apurahat, jotka ovat 1 000 euroa.