Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi kondiittoria kokosi yksiin kansiin yli sata herkkuaan – Olisiko tässä kakku kevään juhliin?

Merja Naumasen ja Piia Perttilän kirja antaa ainekset yli sataan maukkaaseen ja näyttävään herkkuun.

Kondiittorikoulussa tavanneiden Merja Naumasen ja Piia Perttilän neljä vuotta kestänyt projekti lähti yhteisestä kirjahaaveesta. Tuloksena on pohjoismaiset raaka-aineet ja ranskalaisen kauneuden yhdistävä LEIVO C’est parti! -kirja.

Sofia Coppolan Marie Antoinette -leffa, ruotsalaiset ruokakirjat ja Pariisin leivonnaiset antoivat inspiraation sille, että kirjakin voi olla kestävä ja kaunis taideteos.

– Kaikilla oli tietty näkemys. Aloimme kerätä fiiliskansiota jo puoli vuotta ennen kuvausten aloittamista. Kansioon jokainen meistä – kaksi kirjailijaa ja kuvaaja – laittoi ideoita ja fiiliksiä siitä, miltä halusi kirjan näyttävän, Naumanen kertoo.

Pitkän uran alalla tehnyt lauttasaarelainen Naumanen valmistaa Aperidiiva-cateringyrityksessään cocktailtuotteita.

Catering-työn ohella kondiittoriksi opiskellut Naumanen teki harjoittelun Ranskan Normandiassa, josta mukaan tarttuivat valikoimien laajuus sekä ylpeys omasta työstä.

– Maku, ulkonäkö ja hyvät raaka-aineet ovat meille ne jutut. Ei tehty yhtään sellaista, mistä ei itse tykättäisi, Naumanen painottaa.

Kirjan kuvaukset kestivät töiden ohella läpi kesän omena-ja kirsikkapuiden kukinnoista aina loppusyksyn viljapeltoihin.

Kuvat sisältävät valtavasti visuaalisesti näyttäviä somistuksia, jotka ovat stailistin ja kuvaajan Sarianne Solion loihtimia.

– Ensimmäisenä ajatuksena kirjasta oli, että sen täytyy olla kaunis ja herkullinen. Teoksessa yhdistetään drinkit ja macaronit laittamalla drinkkien täytteitä macaroneihin. Keski-Euroopassa opin, että macaroneihin voi laittaa myös suolaisia täytteitä.

– Kivaa oli, että meitä oli tässä kaksi. Yksin työ olisi ollut raskasta. Ei haluttu tehdä kirjaa, jossa on vain kakkuja kuvattuna studiossa. Parempi oli, että tehtiin kaikki itse ja oman näköiseksi.

Korona viivästytti kirjaa vuodella, mutta nyt teos on taas ajankohtainen kevään juhlien lähestyessä. Pienet sievät yksittäiset annoksetkin sopivat laantuvaan korona-aikaan.

Naumasen mukaan konditoria-ammattitaito ja käsityö ovat nyt enemmän arvossa vuosiin.

Kevään aikana tekijöillä on useita julkaisutilaisuuksia, joiden sisustus ja miljöö on suunniteltu heijastamaan teoksen ulkoasua.

– Tarkoitus on valmistaa ja maistella tuotteita kirjasta juhlien nyt kun vihdoin juhlia voi taas järjestää.