USU-gallup: 61 prosenttia suomalaisista hyväksyisi Suomeen Naton tukikohdan

Selvä enemmistö suomalaisista hyväksyisi Naton tukikohdat Suomessa, selviää Uutissuomalaisen USU-gallupista. 61 prosenttia suomalaisista vastasi myönteisesti kysymykseen, hyväksyisivätkö he, että Suomeen sijoitettaisiin rauhan aikana puolustusliitto Naton pysyvä tukikohta tai tukikohtia, jos Suomi liittyisi Naton jäseneksi.

Kansalaisista 12 prosenttia hyväksyisi pysyvän tukikohdan lisäksi myös ydinaseiden sijoittamisen Suomeen rauhan aikana. Noin puolet (49 prosenttia) suomalaisista hyväksyisi tukikohdan, mutta ei ydinaseita. 23 prosenttia ei hyväksyisi näistä kumpaakaan ja 16 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

– Historioitsijana pidän hyvin korkeana lukemana, että 61 prosenttia on valmis toivottamaan sotilasliiton tukikohdan tervetulleeksi Suomeen. Se osoittaa, kuinka nopea ja historiallinen suomalaisten maanpuolustamista koskevan ajattelun muuttuminen on ollut Venäjän hyökättyä Ukrainaan, sanoo Uutissuomalaiselle Eduskuntatutkimuskeskuksen johtaja Markku Jokisipilä Turun yliopistosta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut