Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Armoa ei anneta" – Poliisi on nyt ottamassa kovat keinot käyttöön sähköpotkulautailijoiden kanssa – IS: Jalkakäytävillä ajavat kuriin komentokaiuttimella

Poliisi on ottamassa pääkaupunkiseudulla kovemmat keinot käyttöön sähköpotkulautailijoiden kanssa. Ilta-Sanomat kertoo, että seurannassa ovat erityisesti väärä ajopaikka ja kyysääminen eli toisen matkustajan kuljettaminen, joka on potkulaudalla kielletty.

Ylikomisario Dennis Pasterstein sanoo, että armoa ei enää anneta.

– Liikennevirhemaksumenettelyllä mennään, lähtökohtaisesti armoa ei anneta, Pasterstein toteaa.

Pasterstein ottaa esille muun muassa toisen henkilön kuljettamisen sähköpotkulaudalla.

– Kun nopeudet nousevat, etupyörä menee linttaan ja kaadutaan, kolme ihmistä kaatuu siinä. Huonosti käy melkein joka kerta, hän sanoo.

Poliisin valvontasektori aikoo ottaa avuksi myös 1990-luvun salaisen aseen, komentokaiuttimen. Se kulkee kätevästi esimerkiksi poliisiauton mukana.

– Se on toimiva työkalu tilanteissa, joissa poliisilla ei ole aikaa jäädä keskustelemaan tai kirjoittamaan liikennevirhemaksua. Komentoa vain kaiuttimesta, että pyöräilijä tai sähköpotkulautailija pois sieltä jalkakäytävältä.