Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marko, 49, on vannoutunut motoristi – näin hän kommentoi bensan hinnannousun vaikutusta

Moottoripyöräilyä harrastavan Marko Pesun matkapyörän tummansiniset pellit kimaltelevat arvokkaasti kevätauringossa. Lumet ovat sulaneet teiltä – on aika kaivaa ajohanskat esiin.

Pesun vahva kiinnostus moottoripyöräilyyn syttyi jo nuoruudessa ennen mopoikää.

– Minulle oli itsestään selvää, että moposta siirrytään kevariin ja 18-vuotiaana hankitaan isompi pyörä, sanoo Pesu, 49.

Nuoresta miehestä hienointa moottoripyöräilyssä oli ainutlaatuinen tunne siitä, kuinka ajaessa oli tavallaan itse osa pyörää. Pienillä painonmuutoksilla pystyi hallitsemaan ja ohjaamaan painavaa ajoneuvoa. Tuo sama tunne on Pesulla vieläkin.

Pesu asuu puolisonsa kanssa Vihdissä ja ansaitsee toimeentulonsa ammattikuljettajana. Työnsä luonteen vuoksi moottoripyöräilyharrastus ei juurikaan näy arjessa. Vapaa-ajalla on kuitenkin rentouttavaa käydä ajelemassa eri paikoissa oman rakkaan kanssa.

– Pidän itseäni enemmän matkamotoristina, sillä pyrin siihen, että perheen lomamatkat tehdään moottoripyörällä. Mieluinen matkakohde on ehdottomasti Pohjois-Italia.

Moottoripyöräily on harrastus, josta syntyy paljon muistoja.

– Hienoja muistoja ajomatkoilta on kertynyt paljon, ja niihin liittyvät hauskasti aina mutkaiset tiet.

Ajomatkojen lisäksi erilaiset moottoripyörätapahtumat ovat olleet elämyksiä, mutta nykyisin niitä tulee kierrettyä harvemmin.

Moottoripyöräily ei ole harrastuksena edullisimmasta päästä ja polttoaineen hinnannousu lisää kustannuksia.

Pesu toteaa kuitenkin, ettei polttoaineen korkea hinta vaikuta millään tavoin omaan harrastukseen.

– Moottoripyöräily tulee olemaan osa elämääni niin kauan kuin jalka vain nousee sen verran, että pyörän päälle pääsee.

Moottoripyöräilijä voi tehdä paljon oman turvallisuutensa eteen. Turvallisten valintojen ketju alkaa moottoripyörästä ja varusteista ja päättyy omaan käyttäytymiseen liikenteessä, muistuttaa Liikenneturva tiedotteessaan.

Liikenneturvan uusittu moottoripyöräilijöiden koulutusmateriaali osoittaa oikeaksi, että motoristi voi omalla toiminnallaan useimmiten estää onnettomuuden.

Tämä juttu on julkaistu aiemmin Vihdin Uutisissa.