Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tyttö, 12, joutui rajun kiusaamisen kohteeksi, ja sitten kiusaajat hyökkäsivät jo perheen kotiin – ”Tämä ylittää jo rajat”, sanoo äiti

Kiusaaminen on tytön äidin mukaan jatkunut pitkään, mutta aiemmin kukaan ei ole tullut kotiovelle.

Viikin alueella liikkuva nuorisoporukka on jälleen aiheuttanut huolta ja pelkoa sekä lapsissa että monissa vanhemmissa, kertoo Länsiväylän sisarlehti Helsingin Uutiset.

12-vuotiaan tytön äiti kertoo HU:lle viime sunnuntai-iltana tapahtuneesta vakavasta välikohtauksesta.

Nuorisoporukka oli lähtenyt Latokartanon koulun kentältä seuraamaan tyttöä ja tämän muutamaa kaveria kotiin asti.

– Istuimme mieheni kanssa sohvalla, kun tyttö tuli itkien kotiin ja sanoi, että tulkaa äkkiä tänne. Ulkoa kuului kovaa huutoa. Pihalla seisoi nuoria. Heitä roikkui jo meidän aidalla. Joku oli pyrkimässä jo portista sisään.

Järkyttävintä äidin mielestä oli se, että nuorilla oli mukanaan kiviä.

– Varaston katolle lensi kiviä ja tyttöä heitettiin käsivarteen nyrkin kokoisella kivellä. Lähinnä pojat viskoivat kiviä ja tytöt huusivat. Kauhulla mietin, että mitä olisi käynyt, jos emme olisi olleet kotona. Tilanne oli todella hurja, toteaa äiti.

Hän on tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen,

Osa nuorista kuvasi tilannetta puhelimillaan. Tapahtuneesta on äidin mukaan julkaistu Snapchat-videoita, jotka ovat kiertäneet koulussa. Tilanne purkautui loputa, kun tytön isä tuli paikalle.

Nuoret olivat iältään noin 12–14-vuotiaita tyttöjä. Paikalla oli myös poikia. Taustalla on ollut jonkinlainen riitatilanne.

Äiti kertoo, että perheen rivitalopihalle asennettiin maanantaina valvontakamera.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marja Väätti Helsingin poliisista vahvistaa HU:lle, että tapahtumista on vastaanotettu rikosilmoitus.

– Poliisille on tehty ilmoitus 24. huhtikuuta Viikin alueella tapahtuneesta tilanteesta, jossa joukko alaikäisiä aiheutti häiriötä.

– Minun tiedossani ei ole muita vastaavia tapahtumia alueella.

Ylikomisario Jari Taponen poliisin ennalta estävästä toiminnasta kertoo kuulleensa alkuviikolla sunnuntaisesta tapauksesta.

Taponen sanoo, ettei Viikki erotu levottomuudellaan muista alueista, mutta nuorten huono käytös alueella on ollut poliisin tiedossa.

Nuorisotalolla järjestettiin loppuviikolla keskustelutilaisuus. Tarkoituksena on ainakin lisätä vanhempien yhteistyötä ja jalkautumista paikkoihin, joissa nuoret liikkuvat.

Viikin nuorisotyöyksikön toiminnanjohtaja Lea Packalén on niin ikään kuullut välikohtauksesta.

Packalén sanoo, että kiusaamistapauksia Viikissä on tullut aika ajoin ilmi.

Yksi haaste on se, että alueella asuu poikkeuksellisen paljon nuoria: yli 1 300 iältään 9–17-vuotiasta.

Tytön äiti sanoo edelleen olevansa järkyttynyt tilanteesta. Kiusaamista on ollut aiemminkin, mutta ei mitään näin vakavaa.

– Olen päättänyt, että en jätä tätä asiaa enää tähän. Nuoret täytyy saada vastuuseen teoistaan.

– Levottomuutta on ollut aiemminkin, mutta nyt se on pahentunut entisestään. Kun itse kävelen kadulla, saattaa joku vieras lapsi huutaa, että vitun huora. Ei tämä näin pitäisi mennä. Haluaisin asua paikassa, jossa ei joutuisi pelkäämään.

Helsingin Uutiset kertoi aiemmin Latokartanon koulussa pitkään jatkuneesta kiusaamistilanteesta.