Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maineikkaata espoolaisesta olutravintolasta tunnettu Jyrki rakensi nyt unelmiensa baarin – "Vastaavaa ei ole missään maailmalla"

Helsingin tämän hetken tärkein olutravintoloiden keskittymä on Kaisaniemessä.

Lähekkäin sijaitsevissa Juovassa, Kaislassa, Sori Taproomissa ja Sortavalassa on yhteensä yli sata oluthanaa.

Kattaus täydentyi torstaina entisestään, kun Kaisaniemenkatu 3:een aukesi Roudaribaari Ihme. Ovi löytyy Molly Malonesin ja vesivahingon vuoksi suljettuna olevan Sortavalan välistä.

Roudaribaari Ihme mykistää ainakin tekniikasta kiinnostuneet musadiggarit. Ravintola toimii museona, jossa esitellään Suomessa käytettyä ääni-, valo- ja muun keikkatekniikan laitteistoa yli viidenkymmenen vuoden ajalta. Vanhimmat laitteet ovat 1940- ja 50-luvuilta.

Satakunta laitetta ovat roudaribaarin yrittäjä Jyrki Peltosen kokoelmista. Hän on toiminut ääni- ja valosuunnittelijana muun Björkin, Patricia Kaasin, Roxetten ja Hectorin kiertueilla.

Espoolaiset saattavat tuntea Peltosen maineikkaan Gallows Bird -panimo-pubin osakkaana. Suosittu olutpaikka muutti äskettäin Tapiolaan.

– Olemme selvittäneet, että tämä on maailman ensimmäinen tällä tavalla sisustettu baari. Vastaavaa ei ole missään, Peltonen kuvailee Roudaribaaria.

Esillä myös erityinen tärinäpenkki, josta kuurot pystyvät tuntemaan soitetun musiikin.

Ravintolan osakkaisiin kuuluu suomalaisia roudareita, valo- ja äänisuunnittelijoita, tapahtuma-alan tuotantoyrityksiä sekä maahantuojia.

Ihmeessä on 16 oluthanaa, joissa on tarjolla vakiona Roadie Breweryn, Salama Brewing Companyn, Orava Brewingin, Masis Breweryn, Olarin Panimon ja maahantuoja Imbiben oluita.

Peltonen on osakkaana muun muassa Juovassa, Mellunkylän Helsinki Beer Factoryssa ja Jätkäsaaren Uudessa Saunassa.

– Tarkoitus on, että täällä olisi eri bissejä kuin viereisessä Juovassa, Peltonen sanoo.

Roadie Brewery on helsinkiläinen kiertolaispanimo, joka tekee oluita eri puolella Suomea, kuten Olarin Panimolla Espoon Otaniemessä.

Ensimmäiset tuotteet ovat mustaherukkalager, tyrnilager sekä vehnäolut.