Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iron Maidenin ex-kitaristi ja -roudari piipahtavat Suomessa – ja tietysti Korsossa

Fanitapahtumassa luvassa musiikkia, tarinointia ja yllätysesiintyjiä.

Pienimuotoista raskaan metallin historiaa tehdään heinäkuussa Korsossa, jonne saapuu lajin tunnetuimpiin yhtyeisiin lukeutuvan Iron Maidenin alkuaikojen kitaristi Dennis Stratton. Fanitapahtumassa Rock Bear -ravintolassa pääsee tapaamaan myös bändin roudarina kuusi vuotta työskennelleen Steve ”Loopy” Newhousen.

1970-luvun puolivälissä perustettu superbändi on esiintynyt Suomessa lukuisia kertoja, mutta Dennis Strattonin tapaaminen livenä on monille ainutkertainen tilaisuus.

– Strattonin kesän 2022 esiintyminen on toinen virallinen esiintyminen Suomessa sitten vuoden 1980, jolloin hän vieraili Maidenin kanssa Oulun Kuusrockissa, Mika Häkälä tapahtumajärjestäjänä toimivasta Beast Feast -yhdistyksestä kertoo.

Korson tapahtuma on syntynyt niin sanotusti täysin rakkaudesta lajiin. Beast Feast on kolmen miehen pystyyn polkaisema yhdistys.

– Meistä kaksi on kotkalaista ja yksi pääkaupunkiseudun liepeiltä ja meitä yhdistää Iron Maidenin fanitus. Tapahtumapaikaksi oli erilaisia vaihtoehtoja, mutta ajankohta ja muut asiat natsasivat parhaiten Rock Bearin kanssa.

Lähtokohtana kaikelle on Steve Newhousen roudarivuosistaan kirjoittama kirja, joka ilmestyi Isossa-Britanniassa vuonna 2013.

– Tutustuin Newhouseen kuutisen vuotta sitten Lontoossa, ja hän kysyi, tunnenko ketään, joka haluaisi suomentaa hänen teoksensa.

Selvittelyjen lopputuloksena 12. huhtikuuta julkaistiin Roudari – Iron Maidenin kyydissä 1978–84 (Docendo).

– Korson tapahtumassa vietetään samalla julkkaribileitä ja yleisö saa kuulla Newhousen ja Strattonin tarinoita sekä tehdä myös kysymyksiä.

Illassa esiintyy erikseen ja yhdessä Strattonin kanssa Iron Maidenille omistautunut pk-seutulähtöinen tribuuttibändi Bone Button. Luvassa on kappaleita Iron Maidenin debyyttilevyltä, jota hän oli aikoinaan mukana tekemässä.

– Toiveena on, että kuulisimme sellaisia kappaleita Strattonin esittämänä, joita Iron Maiden ei juuri itse livenä soittele, eli vähän harvinaisempiakin biisejä olisi luvassa. Myös yllätysesiintyjiä on tarkoitus saada mukaan, Häkälä linjaa.

Dennis Stratton ja Steve ”Loopy” Newhouse ovat tavattavissa 23. heinäkuuta Rock Bearissa (Maakotkantie 6) järjestettävässä Beast Feast Fan Expo -tapahtumassa. Liput: 22 e.