Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lakko siirtää koulupaikkapäätöksiä vielä viikolla Espoossa – Tapiolan oppilaspaikoista saatiin päätös

Tulevien ekaluokkalaisten koulupäätöksistä osa voi viivästyä Espoossa vielä viikolla kunta-alan lakon vuoksi. Lakon on määrä sulkea Espoossa muun muassa peruskoulut 3.–9. toukokuuta.

Perheiden piti alunperin saada tieto syksyllä ensimmäisen luokan aloittavien lastensa koulupaikoista jo keskiviikkona. Päätös kuitenkin viivästyi, koska lautakunnan päätös Tapiolan alueen koulupaikoista ja erityisopetuksen paikoista jäi 20. huhtikuuta kokouksessa pöydälle.

Lue myös:

Tulevat ekaluokkalaiset jäivät Espoossa vaille koulupaikkapäätöstä – Vääntö Tapiolan oppilaspaikoista jatkuu

Kasvun ja oppimisen lautakunta teki päätöksen Tapiolan alueen koulupaikoista kokouksessaan torstaina. Espoon perusopetuksen johtaja Juha Nurmen mukaan päätöksiä aletaan julkaista Wilmassa maanantaina, mutta tiistaina todennäköisesti alkava lakko katkaisee työn.

– Koulupaikkapäätöksiä on yli 3 000 ja normaalisti niiden julkaisuun on varattu viikko. Maanantaina niitä ei ehditä kaikkia julkaisemaan. Jos työtaistelu toteutuu, päätösten julkaisua jatketaan sen päättymisen jälkeen, Nurmi sanoo.

Valtaosa vanhemmista on pyytänyt koulupaikkapäätöksen sähköisesti, jolloin tieto julkaistaan suoraan Wilmaan. Osalle päätökset menevät postissa, jos vanhemmat ovat näin valinneet. Erityisen tuen koulupaikkapäätökset lähetetään kaikki postissa.

Nurmen mukaan koulupaikkapäätökset pyritään saamaan maaliin lakon jälkeisellä viikolla.

– Parhaamme teemme, mutta aikataulu on työtaistelun vuoksi nyt hyvin tiukka, Nurmi toteaa.

Koulupaikkapäätöksiä viivästyttänyt kiista Tapiolan koulupaikoista saatiin torstaina ratkaistua.

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti, että Aarnivalkean kouluun tulee 36 ja Kivimiehen kouluun 22 oppilaspaikkaa.

Virkamiesesityksen mukaan Aarnivalkean kouluun olisi tullut vain 25 paikkaa.

Aarnivalkean ja Kivimiehen koulun oppilaspaikat ovat herättäneet kiistoja aiempinakin vuosina.

Lautakunta toivoo päätöksessään, että Kivimiehen koulun vetovoimaa vahvistetaan ja Aarnivalkean koulun korjaus palautetaan investointiohjelmaan.

Lue myös:

Esitys puolittamassa perinteisen tapiolalaiskoulun ekaluokkalaisten määrän – vanhemmat pelkäävät koulun vähittäistä alasajoa

Koulu vieressä, mutta osa Tapiolan ekaluokkalaisista joutuukin Otaniemeen –  "Koulumatka jättimäisen tunnelityömaan läpi"