Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

33-vuotiaan miehen vappu muuttui rauhallisesta aamusta viiteen epäiltyyn rikokseen Helsingin keskustassa – tämä tiedetään nyt Esplanadin kaahailijasta

Vappuaaton huomiota herättänein uutinen sattui Helsingin ydinkeskustassa noin kello 19 aikaan, kun Pohjoisesplanadilla 33-vuotias mies ajoi huomattavaa ylinopeutta törmäten lopulta pysäköityyn autoon Pohjoisesplanadi 37:n kohdalla.

Tapaus herätti huomiota muun muassa siksi, että siitä saatiin runsaasti kuva- ja videomateriaalia ja henkilö tunnistettiin varsin nopeasti ministeriössä työskenteleväksi virkamieheksi. Hänellä ei ole aiempaa rikoshistoriaa.

Mies on ollut mukana myös poliittisessa toiminnassa: hän on työskennellyt europarlamentaarikon avustajana ja ollut viimeksi aluevaaleissa ehdolla alkuvuonna. Sosiaalisen median perusteella on pääteltävissä, että 33-vuotiaan urakehitys on sujunut erittäin ripeätä tahtia ja hän on jo työskennellyt erittäin monissa suurta vastuuta vaativissa työtehtävissä. Mies on mielellään myös kertonut sosiaalisessa mediassa elämästään ja esitellyt siellä esimerkiksi autoaan. Kuvamateriaalin perusteella auto on sama, jolla mies oli liikkeellä kohtalokkaana vappuaattona.

Miehen puoluetoveri kertoo Iltalehdelle, että mies oli nähty vielä vappuaaton aamuna mukana toritapahtumassa pääkaupunkiseudulla.

– Makkaraa paistettiin ja munkkeja sekä kahvia tarjoiltiin. Joskus kahden maissa (iltapäivällä) lähdin itse paikalta ja hän jäi vielä muiden kanssa purkamaan telttaa sinne.

Hetkestä on noin viisi tuntia aikaa siihen tilanteeseen, kun samainen mies nousi autostaan Helsingin Pohjoisesplanadilla ja oli niin kiihtyneessä tilassa, että häntä jouduttiin taltuttamaan useamman poliisin voimin.

Miestä epäillään alustavasti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, vammantuottamuksesta, virkamiehen vastustamisesta ja niskoittelusta. Kiinniottohetkestä on taltioitunut videokuvaa, jonka perusteella mies huusi poliisille kovaan ääneen uskonnollishenkisiä lauseita.

– Poliisi on kerännyt tapahtumapaikalta runsaasti videokuvaa ja silminnäkijähavaintoja, joita käydään läpi. Lisäksi jatkamme asianomistajien ja todistajien puhutuksia, sanoo tiedotteessa päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kalle da Silva Gonçalves.