Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuvareportaasi: Kiekkohuuma palasi Espooseen, mutta Jokerien erityiskohtelu ei miellytä kaikkia faneja – "Mielestämme heille pitäisi näyttää kaapin paikka"

Kiekko-Espoon kausi on jo nyt ollut menestys, vaikka Mestis-finaalit ovat kesken. Tänään Espoossa on taas paljon pelissä.

Kiekko-Espoon taival Mestiksen finaaleissa ei ole ollut helppo, mutta yhden haasteen joukkue on jo selättänyt: espoolainen yleisö on palannut lehtereille hyvällä fiiliksellä, ja kaupungissa on selvästi havaittavissa pientä kiekkobuumia.

Ennen kaikkea Kiekko-Espoo on onnistunut saamaan viestiään läpi: espoolaisuus on toiminnan sydän nyt ja jatkossa.

Metro Areenalla viime perjantaina pelatussa finaalisarjan toisessa ottelussa Imatran Ketterää vastaan 2301 katsojan ennätysyleisö todisti kotijoukkueen 5–2-voittoa.

Peliä seuranneet kaverukset Seppo Salmi, Johan Suokko ja Sami Kantelinen sanoivat olevansa vielä varovaisin mielin uudesta kiekkobuumista, mutta toiveet ovat korkealla.

– Muistamme liian hyvin epäonnisen United-ajan. Se oli huonoa aikaa espoolaiselle kiekolle, Salmi sanoi.

 – Tavallaan nyt on isot odotukset, Saukko tarkensi.

Kolmikko muistelee ristiriitaisin tuntein Blues-vuosia.

– Olihan siinäkin hienoja hetkiä, Kantelinen haluaa muistuttaa.

Jokereiden suora paluu Liigaan puhuttaa nyt kiekkofaneja. Jokerit keskeytti KHL:ssä kautensa Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuun lopussa ja joukkue haluaa palata Suomeen kaudelle 2023–2024.

Salmen, Suokon ja Kantelisen mielestä ei ole eettisesti oikein, jos Jokerit palaa suoraan Liigaan vain yhden välivuoden jälkeen KHL:stä. Heidän mielestään on pelottavaa, että Liigaan voi tulla ohituskaistan kautta.

– Mielestämme heille pitäisi näyttää kaapin paikka – nousu alemmilta sarjaportailta olisi oikein, kolmikko tuumasi yhteen ääneen.

Kiekko-Espoon puheenjohtaja Ami Rubinstein myhäili kotiottelussa onnellisena fanituotekaupan liepeillä.

– Katso tuota katsomoa, tämä on meille tärkeää – saada halliin takaisin tämä tunnelma. Jotain on tehty oikein, puheenjohtaja iloitsi.

Ketterän maalin takana olevassa baarikatsomossa iltaa vietti joukko espoolaisen kiekkoperheen kolmekymppisiä ex-pelimanneja.

Ryhmä iloitsi aidosti Kiekko-Espoon paluusta suomalaiselle jääkiekkokartalle.

– Tämä finaalisarja todistaa, että Espoossa osataan tehdä hienoa juniorityötä. Tällä kertaa nousua ei tehdä kabineteissa eikä minkään miljoonamikon rahoilla, herrasmiesten ryhmä riemuitsi.

Heidän mielestään suomalainen jääkiekko on aivan uuden edessä.

– KHL:ään ei enää mene ulkomaisia pelaajia. Nyt kiekossamme on iso hetki, ja jääkiekkoväen pitäisi osata tehdä oikeita päätöksiä. Liiga pitäisi avata, näin saataisiin kaksi ammattilaissarjaa Suomeen, nuoret miehet tarkensivat.

Heidän mielestään Jokereiden paluu Liigaan olisi urheilullisesti hyvä, mutta eettisesti arveluttava.

Herroista aisti myös hyvin selvästi, että Kiekko-Espoo on juuri nyt hyvin oikeilla jäljillä. Fanit löytävät katsomoon, kunhan toiminta on uskottavaa ja kentällä luistelee oman kylän junioripolun tähdet.

Kiekko-Espoo ja Ketterä kohtaavat tänään toistamiseen Espoossa.

Voitolla kotijoukkue tasoittaa sarjan 2–2:een. Jos voitto menee Ketterälle, ovat imatralaiset kiinni Mestiksen mestaruuspokaalissa seuraavassa ottelussa ensi keskiviikkona Imatralla.

Kiekko–Espoon ja Ketterän kohtaaminen tänään kello 18.30 alkaen Metro Areenalla.