Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jos aiot kesällä Tallinnaan, varaudu hintayllätykseen – "Tulevaisuus näyttää, mitä tapahtuu"

Viron yleisradio uutisoi Tallinnan kahviloiden ja ravintoloiden odottavan malttamattomina turistien paluuta kaupunkiin.

Tallinnaan saapuvien matkailijoiden kannattaa kuitenkin paikallisten yrittäjien mukaan varautua kohonneisiin hintoihin.

Nimeta baarin johtajan Vallo Palvadren mukaan hintoja ei ole nostettu, vaikka siihen on paineita.

– Kesä ja tulevaisuus näyttää, mitä tapahtuu hinnoillemme. Paine nostaa hintoja johtuu siitä, että matkailu ei ole vielä elpynyt ja matkailijat palanneet, Palvadre sanoo Tallinna24:n mukaan.

Tallinnan Raatihuoneentorilla sijaitsevan kahvila Kehrwiederin omistaja Vello Leitham sanoo, että matkailu on vielä kaukana siitä, mitä se oli vuonna 2019 ennen koronapandemiaa.

– Odotamme liikevaihtomme olevan touko–syyskuussa 50 prosenttia siitä, mitä se oli vuonna 2019. Samaan aikaan kaikki kustannukset, kuten raaka-aineet, palvelut ja palkat, ovat nousseet merkittävästi. Jos vuokrat nousevat kohtuuttomasti, niin hintoja on nostettava tai palkkoja laskettava, mutta palkkoja on vaikea laskea, Leitham toteaa.

Telliskivessä sijaitsevan ravintola Peatuksen partneri Taavi Tuisk kertoo, että ravintola pyrkii pitämään hinnat vuoden 2020 tasolla.

– Raaka-aineiden hinnat ovat nousseet varsinkin elintarvikkeissa. Joudumme todennäköisesti tarkistamaan ja tarvittaessa sopeuttamaan ruokalistamme hintoja, Tuisk kertoo.

Myös ravintola Radon ravintolapäällikkö Triinu Tapper sanoo, että pieni lisäys hintoihin on välttämätöntä.

– Tavoitteenamme on edelleen pitää hinnat mahdollisimman alhaisina, mutta viime vuoden tasolla ei voida pysyä. Joidenkin raaka-aineiden hinnat ovat nousseet 80 prosenttia, sen takia meidän pitää harkita tarkkaan, mitä ostamme ja etsimme aktiivisesti halvempia vaihtoehtoja, Tapper sanoo.