Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jopa 400 autoa cruisaili Länsi-Uudellamaalla – näin poliisi kommentoi

Vappuaattona Länsi-Uudenmaan poliisi valvoi Nummelasta Riihimäelle suuntautunutta cruising-tapahtumaa yhdessä Hämeen ja Itä-Uudenmaan poliisilaitosten kanssa. Liikkeelle lähdettiin Nummelan Prisman parkkipaikalta, ja mukana oli enimmillään jopa 400 autoa. Tapahtuma sujui osallistujamäärään nähden hyvin, eikä poliisi havainnut liikenteessä räikeitä ylilyöntejä.

Cruising-ilmiö on lisääntynyt koronan myötä. Näitä tuppaa olemaan joka viikonloppu kesäaikaan, toteaa komisario Hannu Kontola Länsi-Uudenmaan poliisista.

Cruisailuista ei tiedotella poliiseille, mutta tapahtumat tulevat kuitenkin yleensä jotain kautta poliisin tietoon. Ideana on, että somessa kiertää viesti. Ensin kokoonnutaan jonnekin, sitten lähdetään ajamaan ja pysähdellään isoilla parkkipaikoilla. Cruisailu kestää kestää useita tunteja, usein aamuyöhön asti.

– Cruising-tapahtumat ovat eräänlainen murheenkryyni. Niihin liittyy paljon liittyy hurjia ylinopeuksia ja muuta temppuilua liikenteessä, Kontola sanoo.

Poliisin näkökulmasta vappuviikonloppu Länsi-Uudellamaalla oli melko rauhallinen. Tehtäviä perjantai-illan ja sunnuntai-illan välisenä aikana oli yhteensä 376, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedotteessaan.

Hälytys- ja valvontatehtävien osalta poliisilla riitti eniten kiireitä häiriökäyttäytymiseen, kotihälytyksiin sekä rattijuopumuksiin liittyneiden tehtävien parissa. Liikenteen osalta poliisia työllistivät myös ylinopeudet, joista yksitoista johti ajokieltoon.