Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoonlahden terveysaseman peruskorjaushanke nytkähti eteen päin – edessä 14,4 miljoonan remontti

Jo pari vuotta väistössä toimineen Espoonlahden terveysaseman peruskorjaushanke nytkähti eteen päin, kun kaupunginhallitus hyväksyi peruskorjauksen hankesuunnitelman kokouksessaan maanantaina.

Seuraavaksi asia etenee valtuuston käsittelyyn.

Hyväksytyssä vuoden 2022 investointiohjelmassa hanke ajoittuu vuosille 2021–2024. Hankkeelle on varattu rahaa yhteensä 11,7 miljoonaa euroa.

Hankkeen tilaohjelman perusteella laskettu kustannusarvio on tällä hetkellä noin 14,4 miljoonaa.

Jos hanke etenee aikataulussa, terveysasema olisi valmis vastaanottamaan asiakkaita kesäkuussa 2024. Rakentamaan on määrä päästä alkuvuodesta 2023.

Alueen terveyspalvelut järjestetään tällä hetkellä väistötiloissa pääasiassa Matinkylässä, koska Espoonlahden kiinteistössä tapahtui vesivahinko keväällä 2020. Espoonlahdessa toimii tällä hetkellä vain suun terveydenhuolto.

Espoonlahden terveysasema valmistui 1991 ja se on ikänsä puolesta peruskorjausiässä. Kevään 2020 vesivahingon jälkeen kiinteistössä tehtiin hätäkorjauksia.

Peruskorjattu kiinteistö on määrä vuokrata Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle, joka ottaa vastuun sote-palveluista 2023 alussa.