Uusi katuyhteys nosti asukkaat vastarintaan – 650 metrin kadulle tulisi hintaa yli 30 miljoonaa euroa

Espoo kaavoittaa Keskuspuiston laitamille Olariin uutta katuyhteyttä tunneleineen. Hanke herättää vastustusta.

Espoon suunnitelmat Keskuspuiston laidassa Olarin pohjoispuolella kulkevasta uudesta katuyhteydestä herättävät voimakasta vastustusta.

Puolarintien ja Ylismäentien yhdistävän katuosuuden kaavaehdotus on parhaillaan nähtävillä. Noin 650 metrin pituiselle katuyhteydelle tulisi alueen luonnon säästämiseksi kallioon louhittu, noin 265 metriä pitkä tunneli.

Hankkeen kokonaiskustannuksiksi on arvioitu yli 30 miljoonaa euroa, josta tunnelin osuus on noin 18,9 miljoonaa euroa.

Säästöpaineista kärsivässä kaupungissa se on paljon. Hanketta vastustavat asukkaat huomauttavat, että summalla saisi esimerkiksi uuden koulun.

Uutta katuyhteyttä perustellaan sillä, että se vähentäisi läpiajoliikennettä Kuitinmäen keskustassa Kuunkadulla. Se parantaisi myös Espoon itä-länsi -suuntaisia yhteyksiä muodostamalla yhtenäisen pääkadun Espoonväylän ja Kehä II:n välille.

Kaavaa käsitellyt kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi sen kahden äänestyksen jälkeen täpärästi nähtäville kokoomuksen ja perussuomalaisten äänin.

Ei siihen tule koskaan olemaan rahaa.”

Jouni J. Särkijärvi (kok.)

Vihreiden Risto Nevanlinnan esityksiä kaavan palauttamisesta valmisteluun ja kaavan hylkäämisestä kannattivat SDP:n ja RKP:n edustajat. Esitykset hävisivät äänin 7–6 ja 7–5–1.

Nevanlinna pitää tietä monin tavoin haitallisena.

– Tällainen katuyhteys lisäisi varmasti autoliikennettä, kun pitäisi päinvastoin tukea joukkoliikennettä, pyöräilyä ja kävelyä. Bussiyhteydet Olarin suunnalla ovat oikein hyvät, joten tarvetta tielle ei ole, Nevanlinna sanoo Länsiväylälle.

Vaikka katu kulkisi osin tunnelissa, se olisi Nevanlinnan mukaan haitallinen alueen luonnolle.

– Tunnelin lisäksi metsään tulisi noin 400 metriä leveätä, voimakkaasti valaistua autotietä. Se haittaa sekä virkistyskäyttöä että heikentää yhteyttä Friisinkallion luonnonsuojelualueelle, Nevanlinna huomauttaa.

Uusi katuyhteys ei sijoitu yleiskaavassa merkitylle Keskuspuiston alueelle. Syntyjään olarilainen Nevanlinna huomauttaa kuitenkin, että asukkaat varmasti kokevat alueen kuuluvan Keskuspuistoon.

– Käytännössä tässä on kyse siitä, että Keskuspuiston yhteistä metsäaluetta pienennetään, kun sitä pitäisi väestönkasvun ja kasvavan virkistyspaineen vuoksi päinvastoin laajentaa, hän painottaa.

Myös kaavan puolesta lautakunnassa äänestänyt puheenjohtaja Jouni J. Särkijärvi (kok.) pitää yllättäen katuyhteyttä tarpeettomana.

– Selvitykset osoittavat, että sinne ei tarvita sellaista stradaa kuin on alunperin ajateltu. Jos katsoo laajemmin koko Espoosta, ei ole kahta sellaista paikkaa, joiden välillä liikenne kulkisi tuosta, hän kommentoi.

–  Se on kuitenkin yleiskaavan mukainen ja lautakunnan on tehtävä yleiskaavan mukaisia asemakaavoja. Kaavoja voidaan aina tehdä, niiden toteuttaminen on sitten eri asia, Särkijärvi jatkaa.

Särkijärvi huomauttaa, että hanke on lisäksi hyvin kallis.

– Ei siihen tule koskaan olemaan rahaa. Aina tulee uusia tiehankkeita, jotka ovat järkevämpiä. Kuten sanoin lautakunnan käsittelyssäkin, että jos tämä tulee joskus investointihankkeena eteen, aion äänestää sitä vastaan, Särkijärvi kommentoi.

Vaikuta hankkeeseen

Puolarintien suunnitelmista löytyy runsaasti tietoa osoitteesta www.espoo.fi/fi/hankkeet/puolarintien-asemakaavoitus.

Kaavaehdotus on nähtävillä 18. toukokuuta saakka. Tänä aikana kaavasta voi jättää kaupungille muistutuksen.

Kaupunkisuunnittelukeskuksen arvion mukaan kaava voisi edetä hyväksymiskäsittelyyn keväällä 2023.

Lähde: www.espoo.fi

”Tarkoitus ohjata liikennettä pois Kuunkadulta”

Puolarintien jatkaminen herättää vastustusta myös monissa asukkaissa.

Hanketta vastaan on jätetty osoitteessa adressit.com tuore adressi, jossa oli maanantaina yli 370 allekirjoitusta. Adressissa vaaditaan, että katu jätetään toteuttamatta muun muassa sen tarpeettomuuden, kalliin hinnan ja virkistyskäytön heikentymisen vuoksi.

Miksi uutta katuyhteyttä kaavoitetaan? Espoon kaupunkisuunnittelujohtaja Torsti Hokkanen perustelee asiaa kahdella syyllä.

– Se on osa yleiskaavatasoista katuverkkoa. Espoosta puuttuu vielä kaksi yleiskaavassa olevaa pääkatuluontoista katuyhteyttä: toinen on juuri Puolarintie ja toinen on Espoonväylä Finnoon ja Espoon keskuksen välillä.

Toinen syy on se, että tie on kaupungin 10 vuoden investointiohjelmassa.

– Kuten Espoonväylä ja katuyhteydet ylipäätään, tämä on hyvin kiistanalainen hanke. On varauduttava siihen, että päätöksenteko valituksineen vie vuosia, hän toteaa.

Hokkanen huomauttaa, että kaavan tekeminen on eri asia kuin hankkeen toteutuminen.

– Kaavoituksella varaudutaan tulevaan. Jos sitten aikoinaan osoittautuu, että Puolarintielle ei ole rahaa tai tarvetta, sitä ei toteuteta.

Hokkanen katsoo kuitenkin, että perustelut katuyhteyden rakentamiselle ovat olemassa.

– Sen tarkoitus on ohjata liikennettä pois Kuunkadulta.

Entä autoilun lisääntyminen ja Keskuspuiston luontoyhteyden vaarantuminen?

– Uusi tieyhteys ei synnytä lisää liikennettä vaan liikenne siirtyy sinne jostain muualta, tässä tapauksessa Kuunkadulta. Ja Keskuspuiston luontoyhteyttä turvaa tunneli, Hokkanen vastaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut