Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palkansaaja, onhan oikea päivämäärä tallessa? – Veroilmoituksen täydentämisen määräpäivä lähestyy: myös kasvomaskit saa verovähennyksiin

Verohallinto odottaa esitäytettyihin veroilmoituksiin tänä keväänä yhtä paljon korjauksia kuin viime vuonna. Koronatilanne toi etätyöt osaksi palkansaajien työarkea, ja etätöihin liittyvistä vähennyksistä tuleekin edelleen Verohallinnolle kysymyksiä.

Palkansaajilla veroilmoituksen täydentämisen ensimmäinen määräpäivä on viikon päästä tiistaina 10. toukokuuta. Muut määräpäivät ovat 17. ja 24. toukokuuta. Pienellä osalla palkansaajista määräpäivä oli jo 1. huhtikuuta. Oma määräpäivä näkyy OmaVerossa ja esitäytetyllä veroilmoituksella.

Verohallinnosta neuvotaan, että esitäytetty veroilmoitus pitää aina tarkistaa. Jos kaikki tiedot esitäytetyllä ovat oikein, asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään. Viime keväänä vajaa 1,4 miljoonaa täydensi esitäytetyn veroilmoituksen tietoja.

− Kannattaa tarkistaa, että valmiiksi merkityt tulot ja vähennykset ovat oikein. Viime vuonna koronan vuoksi sekä etä- että läsnätöitä tehneillä voi olla korjattavaa erityisesti kodin ja työpaikan välisissä matkakuluissa sekä työhuonevähennyksessä, johtava veroasiantuntija Mervi Hakkarainen Verohallinnosta sanoo.

Myös maskien käytöstä voi olla nyt yllättävää taloudellista hyötyä.

− Jos on joutunut joukkoliikenteessä käyttämään työmatkoilla kasvomaskia viime vuonna ja on ostanut maskit itse, maskien kustannukset voi vähentää verotuksessa kodin ja työpaikan välisinä matkakuluina. Maskivähennyksen määrä on kaksi euroa matkapäivältä.

Etätyön merkitys kannattaa huomioida muutenkin. Pääosin etätöitä tehneiden kannattaa tarkistaa myös, että esitäytettyyn ilmoitukseen on merkitty työhuonevähennys. Täyden kaavamaisen työhuonevähennyksen (920 euroa) voi tehdä, jos on tehnyt etätöitä yli puolet kaikista työpäivistä vuodessa.