Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Purkin kyljessä on lupaus, että keitto sisältää yli 26 grammaa proteiinia" – IL: Jalostajan hernekeitosta löytyi koppakuoriaisia

Jalostajan hernekeittopurkeista on löytynyt koppakuoriaisia. Asiasta kertoo Iltalehti, johon on ollut yhteydessä kolme henkilöä saman asian suhteen. Hernekeittovalmistaja on vahvistanut, että muutamissa herne-erissä on havaittu kuoriaisia.

– Purkin kyljessä on lupaus, että hernekeitto sisältää yli 26 grammaa proteiinia. Mutta ruuanlaitto jäi hernekeiton osalta siihen, kommentoi eräs Iltalehteen yhteyttä ottanut lukija.

Havainnot kovakuoriaisista Jalostajan hernekeittopurkissa on tehty parin kuukauden sisään. Lukijat ovat esittäneet purkkien pohjista löytyvät koodit, jotka eroavat toisistaan. Asiassa voi tehdä johtopäätöksen, että sama ongelma on esiintynyt siis useassa, ainakin kolmessa, erässä.

Oy Lunden Ab Jalostajan toimitusjohtaja Lauri Lunden sanoo, että ongelma johtunee herneistä, jotka ovat peräisin muualta Euroopasta.

– Se liittyy muutamaan herne-erään, joita olemme alkuvuodesta ostaneet. Näissä muutamissa herne-erissä tätä ongelmaa on havaittu. Vastaavaa ongelmaa ei ole aiemmin ollut, ja nyt on tehty monenlaisiakin toimenpiteitä, ettei vastaava toistuisi, Lunden sanoo Iltalehdelle.