100 hakemusta, 10 työhaastattelua ja 1 työpaikka – pomon pestin jättänyt Antti kertoo nyt HS:lle todellisuudesta it-alalla

It-alalle pyrkivän aloittelevan koodarin on erittäin vaikea saada työpaikkaa Suomessa, kertoo Helsingin Sanomien haastattelema Antti Tuomola.

Tuomola on saanut kokea alan arjen omakohtaisesti irtisanouduttuaan hyväpalkkaisesta liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävistä Resq-sovellusta kehittävästä yrityksestä.

Hänelle tilanne ei tullut silti yllätyksenä, koska ennen työnhakuun ryhtymistä hän oli selvittänyt asiaa rekrytoinnin ammattilaisilta.

Hän tiivistää työnhakijan tilanteen näin: 100 hakemusta. 10 työhaastattelua. 1 työpaikka.

HS:n mukaan jotkut it-yritykset eivät halua palkata aloittelevia koodareita ollenkaan, sillä heitä voidaan pitää enemmän rasitteena kuin tuottavana tekijänä.

Tilannetta vääristävät osaltaan julkisten hankintojen painotukset, joissa valtio korostaa tarjoajien kokemusta.

Julkisissa it-hankkeissa pyörii Suomessa miljardien eurojen verorahat, joita yritykset jahtaavat ja joissa kokeneet koodarit ovat kilpailuvaltti.

Antti Tuomola osasi HS:n mukaan suhtautua tilanteeseensa realistisesti, eikä lannistunut ei-vastauksista.

Hän lähetti joka päivä vähintään pari työhakemusta ja sai viimein töitä tamperelaisen Goforen junior-koodarina. Työ alkaa loppukesällä.

– Olen iloinen, koska sain paikan siitä firmasta, josta eniten työpaikkaa halusin, hän sanoo HS:lle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut