Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

100 hakemusta, 10 työhaastattelua ja 1 työpaikka – pomon pestin jättänyt Antti kertoo nyt HS:lle todellisuudesta it-alalla

It-alalle pyrkivän aloittelevan koodarin on erittäin vaikea saada työpaikkaa Suomessa, kertoo Helsingin Sanomien haastattelema Antti Tuomola.

Tuomola on saanut kokea alan arjen omakohtaisesti irtisanouduttuaan hyväpalkkaisesta liiketoiminnan kehitysjohtajan tehtävistä Resq-sovellusta kehittävästä yrityksestä.

Hänelle tilanne ei tullut silti yllätyksenä, koska ennen työnhakuun ryhtymistä hän oli selvittänyt asiaa rekrytoinnin ammattilaisilta.

Hän tiivistää työnhakijan tilanteen näin: 100 hakemusta. 10 työhaastattelua. 1 työpaikka.

HS:n mukaan jotkut it-yritykset eivät halua palkata aloittelevia koodareita ollenkaan, sillä heitä voidaan pitää enemmän rasitteena kuin tuottavana tekijänä.

Tilannetta vääristävät osaltaan julkisten hankintojen painotukset, joissa valtio korostaa tarjoajien kokemusta.

Julkisissa it-hankkeissa pyörii Suomessa miljardien eurojen verorahat, joita yritykset jahtaavat ja joissa kokeneet koodarit ovat kilpailuvaltti.

Antti Tuomola osasi HS:n mukaan suhtautua tilanteeseensa realistisesti, eikä lannistunut ei-vastauksista.

Hän lähetti joka päivä vähintään pari työhakemusta ja sai viimein töitä tamperelaisen Goforen junior-koodarina. Työ alkaa loppukesällä.

– Olen iloinen, koska sain paikan siitä firmasta, josta eniten työpaikkaa halusin, hän sanoo HS:lle.