Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Analyysi: Kiekko-Espoo voi olla kauteensa tyytyväinen – näiden tekijöiden ansiosta tavoite Liiga-noususta elää

Mestiksen finaalissa tuli lopulta hopeaa, mutta tavoite noususta Liigaan elää vahvana.

Imatran Ketterä oli lopulta väkevämpi joukkue jääkiekon Mestiksen finaaleissa voittaen mestaruuden otteluvoitoin 4–1. Ketterä varmisti mestaruuden keskiviikkona Imatralla pelatussa ottelussa, joka päättyi isännille 4–1.

Kiekko-Espoo voi silti olla kauteen tyytyväinen, sillä seurassa moni asia on nytkähtänyt kauden aikana eteenpäin.

Parasta espoolaisten kaudessa on ollut menestys laajalla rintamalla. Lisäksi espoolaiset ovat jälleen löytäneet Metro Areenalle.

Seuran puheenjohtaja Ami Rubinstein uskoo vahvasti unelmaan, että Kiekko-Espoo palaa lähitulevaisuudessa Liigaan.

– Tunnelma hallilla on ollut hyvä. Myös pelaajat ovat erittäin sitoutuneita seuraan. He eivät ole vain pelaamassa, vaan oleellisesti kirjoittamassa uutta tarinaamme, puheenjohtaja linjaa.

Pelillisesti edustusjoukkueen kausi oli aavistuksen kaksijakoinen, mutta runkosarjasijoitus oli silti lopulta kakkonen.

Joukkueen peruspelaaminen riitti Mestiksessä, vaikka kokoonpanot elivät kauden aikana. Valmentaja Kim Hirschovits osasi myös hyödyntää ylivoimaa. Se toimi läpi kauden.

Nuoruuden vimmaa joukkueessa piisaa.

Kulmapelaajia tippui rosterista pois kesken talven. Tärkeäksi pelaajaksi hankittu Mikko Lehtonen siirtyi Saksaan tammikuun lopussa. Kokenut Toni Kähkönen loukkaantui runkosarjan jälkeen ja siirtyi lopulta penkin taakse vastuuvalmentajan tueksi.

Nuoria pelaajia U20-ryhmästä pääsi pitkin kautta kokeilemaan edustusjoukkueen vauhtia. Nuoruuden vimmaa joukkueessa piisaa muutoinkin, ja muun muassa oma kasvatti Petteri Villanen, 23, oli läpi kauden pirteä.

Taustalla on siis paljon hyvää työtä. Myös finaaleissa nähtiin hyvää lätkää, Ketterä vain oli askeleen kokeneempi.

Tulevaisuus näyttää hyvältä. Seuran junioritoiminta on laadukasta ja U18-joukkue voitti kultaa. Pääkaupunkiseutu ja Suomi-kiekko kaipaavat espoolaista seuraa pääsarjaan.

Seuralla on paljon kykenevää nuorta pelaaja-ainesta kasvamassa kärjen takana.

Sanotaan, että hyvä fiilis on älyn korkein muoto. Mestis-finaalit palauttivat pitkästä aikaa tunnelman kattoon Metro Areenalle.

Rubinstein kertaa, että vuosi sitten annettu julistus seuran liigakelpoisuudesta elää yhä.

– Urheilullisuus, vahva junioritoiminta, talous ja olosuhteet kaipaavat edelleen kehittämistä. Kaikissa näissä neljässä avainkohdassa olemme myös menneet eteenpäin vuodessa.

Nousua tavoittelevan seuran helpoin korjattava asia on urheilullisuus. Viime vuonna Kiekko-Espoo ilmoitti, että seura haluaa nimenomaan kehittyä urheilullisesti liigakuntoon. Siinä onkin otettu harppauksia eteenpäin.

Isoin haaste on edelleen talous. Koronapandemia kuritti kaikkea urheilu- ja viihdeteollisuutta runsaan kahden vuoden ajan.

Myös tänä talvena Kiekko-Espoo pelasi osan kaudesta tyhjille katsomoille.

– Ympäristötekijöistä huolimatta kausi menee taloudellisesti hyvin, puheenjohtaja huomauttaa.

Uusia yhteistyökumppaneita tarvitaan silti. Puheenjohtajan mukaan myös tällä rintamalla on ollut positiivista tunnelmaa.

Jokereiden halu palata Liigaan ei aiheuta huolta Espoossa.

– Keskitymme pitämään oman pesän kunnossa. Vaikutamme niihin asioihin, joihin voimme vaikuttaa, Rubinstein sanoo ja toivoo nyt alkaneen buumin näkyvän myös ensi kauden runkosarjassa.