Sähkötarkastuksia tyrkytetään nyt ikäihmisille vilpillisin keinoin – "Väärin tehdyt asennukset voivat olla hengenvaarallisia"

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) tietoon on tullut tapauksia, joissa erityisesti ikäihmisille on tyrkytetty sähkötarkastuksia vilpillisin keinoin. Tarkastajina esiintyneet ovat väittäneet olevansa Tukesin asialla tai vetoavat lainsäädäntöön.

Tukes huomauttaa tiedotteessaan, että tällaisia henkilöitä ei pidä uskoa ja tapauksista kannattaa ilmoittaa Tukesiin.

Yhteydenottoja ovat tehneet niin vilpin kohteeksi joutuneet henkilöt, heidän omaisensa tai paikallinen media. Jos sähkötarkastajana esiintyvä henkilö väittää olevansa Tukesin henkilökuntaa tai sanoo tarkastuksen olevan Tukesin määräämä, kannattaa olla yhteydessä suoraan Tukesiin.

– Tukesilla ei ole tällaista tarkastustoimintaa, vaan sähkölaitteistojen tarkastuspalveluita voi ostaa valtuutetuilta sähkötarkastajilta tai kuntotarkastuksiin erikoistuneilta sähköurakoitsijoilta, sanoo Tukesin ylitarkastaja Ville Huurinainen tiedotteessa.

– Sähkötöiden tekeminen vaatii aina ammattilaista ja väärin tehdyt asennukset tai korjaukset voivat olla hengenvaarallisia, Huurinainen huomauttaa.

Tukesin rekisteristä löytyy tietoja sähköalan ammattilaisista, joilla on oikeudet näiden töiden tekemiseen.

– Usein palavat sulakkeet, oudosti välkkyvät valot, laitteen lähellä kuuluva sirinä, "palaneen käry" sekä kuumalta tuntuva pistotulppa ovat merkkejä siitä, ettei kaikki ole kunnossa ja sähköasentaja on syytä kutsua paikalle, Huurinainen neuvoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut