Olli vietti 100 päivää erämaassa ja Tomi ajoi pyörällä 41 kansallispuistoon yhden kesän aikana – nyt työn tulos kansien välissä

Eräopas Olli Järvenkylä esittelee uutta Reppuretki kansallispuistoon -kirjaa Ison Omenan kirjastossa Espoossa perjantaina 13. toukokuuta.

Järvenkylän ja valokuvaaja Tomi Rantasen teos vie lukijan Suomen komeimpiin maisemiin ja esittelee maamme kaikki 41 kansallispuistoa.

Kirja on samalla myös kokeneen eräoppaan reissutarina ja näyttävä valokuvakirja.

– Olemme kirjaa tehdessä tutustuneet kansallispuistoihin eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina patikoiden, pyöräillen, meloen, hiihtäen ja lumikengillä. Välillä yhdessä, ajoittain itseksemme omia polkuja tallaten, Järvenkylä kertoo tiedotteessa.

Järvenkylä on muun muassa viettänyt 100 päivää Urho Kekkosen kansallispuistossa. Valokuvaaja Tomi Rantanen on muun muassa pyöräillyt kaikkiin kansallispuistoihin yhden kesän aikana.

Ison Ompun kirjastossa kello 18 alkavassa tilaisuudessa Järvenkylä esitelmöi aiheesta valokuvin ja videoin.

Kirja on erittäin ajankohtainen, sillä luonnossa liikkuminen ja retkeilyn suosio ovat olleet Suomessa ja maailmalla ennennäkemättömässä kasvussa viime vuosina.

– Esittelemme kirjassa myös hieman uudenlaisia luonnossa liikkumisen muotoja. Toivomme jokaisen lukijan löytävän oman tapansa ja tyylinsä nauttia suomalaisesta luonnosta. Reppuretken tunnuslause onkin, että elämä on parasta ulkona. Haluamme kannustaa vastuulliseen ja turvalliseen retkeilyyn, Järvenkylä sanoo.

Kohteiden ja eri liikkumismuotojen lisäksi kirjassa esitellään kansallispuistoissa työskenteleviä ihmisiä. Kaikkiaan yli 30 retkeilyn ja luontoalan ammattilaista ja harrastajaa jakaa kirjassa kokemuksiaan ja vinkkejä.

Kirjassa on 431 sivua. Kuvat ja tekstisisältö laajenevat kirjan ulkopuolelle videoihin ja podcasteihin QR-koodien avulla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut