Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nopea katamaraani kuljettaa nyt Tallinnassa matkailijoita Aegnan saarelle

Toukokuun ensimmäinen päivä käynnistyi taas liikenne Tallinnan ja Aegnan saaren välillä. Tänä kesänä laivalinjalla liikennöi nopea katamaraani, joka kulkee saarelle 30 minuutissa.

Tallinnan kaupungin hallintoalueeseen kuuluva Aegnan saari sijaitsee 14 kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Tämä suojeltu ja vain kolmen neliökilometrin kokoinen saari tarjoaa nähtäväksi monipuolista kasvistoa sekä runsaasti eläimiä.

Saarella on kauniita metsiä ja hiekkarantoja, joita pääsee kiertämään vuokraamalla polkupyörän Aegnan satamasta. Tarjolla on myös etukäteen varattavia opastettuja kävelykierroksia. Lisäksi saarella on useita luontopolkuja. Aegnan kiehtovin nähtävyys on saaren pohjoisosassa sijaitseva ja todennäköisesti 1400-luvun lopulta peräisin oleva Eerikneemen maaginen kivilabyrintti eli jatulintarha.

Katamaraani, jonka kyytiin mahtuu jopa 90 matkustajaa ja 20 polkupyörää, liikennöi Tallinnan ja Aegnan saaren välillä kesäaikaan säännöllisesti. Alus liikennöi maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin molemmista satamista kaksi kertaa päivässä ja perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin molemmista satamista kolme kertaa päivässä.

Lippuja voi ostaa etukäteen laivayhtiön nettisivujen kautta ja myös paikan päältä satamasta. Lipunmyynti satamassa alkaa 30 min ennen laivan lähtöä.

Katamaraani Aegnan saarelle lähtee Tallinnan Patarein satamasta, Linnahallin laiturilta.