Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Opiskelijoiden Legally Blonde -musikaali tuo säihkettä Sellosaliin – "Broadway-musikaalin meininkiä ja paljon naisrooleja"

Anneli Tuominen-Halomo

Musiikkiopisto Juvenaliassa musiikkiteatterilaulua opiskelevat nuoret esittelevät osaamistaan iloa ja energiaa pulppuavassa Legally Blonde -musikaalissa Sellosalissa.

Musikaali on nähty ja kuultu Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2011. Se esitettiin tuolloin Turun Samppalinnan kesäteatterissa.

– Musiikkiopisto Juvenalia on tilannut musikaalista uuden suomennoksen, jota ei ole esitetty aiemmin missään, tuottaja Oskari Kailes kertoo.

Näyttelijöitä on 20, joista kaksi miesroolin esittäjää on valittu mukaan avoimella haulla koulun ulkopuolelta.

– Halusimme tehdä musikaalin, jossa on Broadway-musikaalin meininkiä ja paljon naisrooleja, jolloin meidän opiskelijat pääsevät näyttämöllä isoihin rooleihin.

Kailes kehuu musiikkia "sairaan hyväksi" ja laulettavat kappaleet ovat vaativia ja opiskelijan osaamista kehittäviä.

Teoksen ohjaus on Elina Aallon käsialaa, koreografiat on tehnyt Sonja Sorvola ja musikaalibändiä johtaa Maritta Manner. Musiikista vastaa 13-jäseninen bändi, jossa Ebelin komppiryhmä on yhdistetty Musiikkiopisto Juvenalian musikaalibändiin.

Ensimmäistä kertaa musikaalia ohjaava Elina Aalto pitää teoksen tekemistä myös hänelle opettavaisena.

– On ollut valtavan inspiroivaa tehdä uusi aluevaltaus musikaalin ohjaajana. Näyttelijänä keskittyy paljon yksityiskohtiin, kun taas ohjaajan saappaissa täytyy hahmottaa kokonaisuus, katsoa teosta ja teatterin tekemistä ihan uudesta vinkkelistä. Se on ollut järjettömän opettavaista, Elina Aalto kommentoi.

Aallon mukaan musikaalivalinnan teki musiikkiteatterikollegio yhdessä.

– Opetuksessa on tärkeää, että kaikki oppilaat pääsevät tekemään mahdollisimman paljon ja monipuolisesti. Legally Blondessa on useita rooleja, monia erilaisia sivuhahmoja ja iso ensemble, joten kaikille riittää mielekästä puuhaa ja opittavaa. Keskitymme opetuksessa lauluun, näyttelijäntyöhön ja tanssiin ja tässä teoksessa opiskelijat pääsevät yhdistämään kaikki kolme osa-aluetta kokonaiseksi esitykseksi.

Legally Blonde-musikaalissa on menoa ja säihkettä. Se on voimaannuttava nuoren naisen kasvutarina amerikkalaisesta Elle Woodsista, jonka poikaystävä jättää hänet, koska hän ei muka ole otettavissa vakavasti.

Elle ei kuitenkaan lannistu, vaan päättää mennä Harvardiin opiskelemaan näyttääkseen ex-poikaystävälleen olevansa täysin vakavasti otettava.

Ellen pääroolissa vuorottelevat Mikaela Akkanen ja Viola Kause.

Legally Blonde saa ensi-iltansa 19. toukokuuta kello 19 Sellosalissa Leppävaarassa.

Muut esitykset ovat 20.5. kello 19 sekä 21.5. kello 14 ja kello 19.

Liput maksavat 15,90/26,90 euroa lisättynä toimitusmaksulla ja ne ovat ennakkomyynnissä lippu.fi:ssä.

Juvenalia on Suomen ainoa taiteen perusopetusta tarjoava musiikkiopisto, jossa voi opiskella musiikkiteatteria laajan oppimäärän mukaan musiikkiteatterilaulu pääaineena.