Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoosta löytyy vielä vanhan ajan kylänraitti, jossa voi juoda pullakahvit vuonna 1899 perustetussa leipomossa – uusiakin palveluja tulossa

Kehä III:lta tai rantaradalta on kiva poiketa katsomaan, mitä uutta Kauklahden Kauppamäeltä voi löytyä.

Lähellä voi päästä ajassa kauaksi.

Tunnelmallinen Kauklahden Kauppamäki on kylänraitti, jossa kävijä kohtaa kadonneeksi luullun kirkonkylämäisen tunnelman.

Kauppamäentiellä on perinteitä vaalivia kivijalkamyymälöitä, ravintoloita, kahviloita sekä myös perinteikkäitä kauppoja.

Lähistöllä sijaitseva Lihakauppa Ordèn edustaa perinteisyyttä. Espoon vanhimpiin yrityksiin kuuluvan leipomo-konditoria Emil Halmeen voi sanoa edustavan sen sijaan jo historiaa.

Perustajansa nimeä kantava leipomo on avattu 1899. Nykyäänkin kahvilapalvelua vaalitaan korkeatasoisesti itse opettamalla käsityöammattia.

Vanhat työkaverit Pentti Isomäki ja Paul Volotinen nauttivat päiväkahveista Halmeen kahvilassa. Vuosikymmeniä Espoon kaupungilla työskennelleet herrat istuvat terassilla edessään kahvikupit ja munkkipossut.

Pian selviää, että koronan vuoksi he eivät olet nähneet pitkään aikaan.

– Paljon on juttuja yhteiskunnasta ja maailman menosta kerrottavana. Ei saa ajatella näissä kohtaamisissa liian kapeakatseisesti, Isomäki sanoo.

Volotinen on mielissään, että tapaaminen on saatu järjestettyä.

Tämä on meille kevätkauden avaus.

– Tämä on meille kevätkauden avaus!

Uutta aikaa Kauppamäellä edustaa yksivuotissyntymäpäiväänsä viettävä Kauppamäen Karamelli.

Karkkikauppa ei ole mikään perinteinen kioski, vaan tarjoaa kävijöilleen elämyksiä. Kävijöitä onkin riittänyt alusta asti läheltä ja kauempaa.

Kaupassa on tarjolla karkkia, hattaraa, itsetehtyä jäätelöä sekä vaihtuvia vohveli- ja salaattiannoksia. Eri vuodenaikojen sesonkituotteita pyritään hyödyntämään hävikin estämiseksi.

Tiskin takana hääräävät Elina Jokinen ja Jasmin Lindroos. Heidän liikeideansa ei ole myydä vain makeita tuotteita, vaan saada aikaan asiakkaille ”vau”-kokemus.

– Lapsiperheet, nuoret ja miksei vanhempikin väki ovat meidän asiakaskuntaa. Lauantaisin on paljon ensikertalaisia asiakkaina, kun viikonlopun herkkuja tullaan ostamaan, Jokinen kertoo.

Karkkikaupassa on myös erillinen juhlatila, joka muuntautuu moneksi.

– Keskimäärin meillä on viikossa yhdet syntymäpäiväjuhlat, joskus voi olla lauantaina kahdetkin. Syntymäpäiviin saa itse valita teeman, tarjoiltavat ja koristeet, jonka pyrimme toteuttamaan. Meillä on ehditty järjestää myös kokouksia ja polttareita, Lindroos sanoo.

Alueella tapahtuu koko ajan. Ilmiöksi muodostunut Maxin Kala muutti taannoin Espoonjoen toiselle puolelle Lasihyttiin, mutta uusia tulijoita riittänyt.

Paraikaa käynnissä on kaksi ravintolahanketta. Kauklahtelaisille jo tutuksi tullut Edvin Pizza Napoletana puuhaa muuttoa uusiin tiloihin Korkkimäelle. Tulevaan toimipaikkaan tulee puutarhaympäristöön terassi.

Korkkitehdas on julkisivusuojeltu, joten vanhan ja uuden yhteensovittaminen vie aikaa.

Ravintola Hummus House puolestaan avautuu entisen ravintola Brunsdalenin tiloihin Kauppamäelle.

Kyseessä on perhekeskeinen yritys, jossa omistajana on vasta 21-vuotias Miriam Manduri. Keittiössä pääkokkina vastuun kantaa isä Aiman Manduri.

Puhelimitse tavoitettu Miram kertoo, että mahdollisuuksien mukaan muitakin perheenjäseniä olisi tarkoitus työllistää. Ruokalistassa on huomioitu trendikkyys.

– Meillä tulee olemaan paljon vegaani- ja kasvispohjaista ruokaa. Emme kuitenkaan ole unohtaneet seka- ja lihansyöjiä.

Parasta-aikaa tilaa remontoidaan uuden ravintolan näköiseksi. Avajaisia olisi tarkoitus viettää toukokuussa.

Hummus Housella on espoolaisittain vauhdikas historia. Yritys on neljässä vuodessa kasvanut Soukan pop-up ravintolasta moniasiakaspaikkaiseksi ravintolaksi. Uuteen ravintolaan tulee ruokasalin lisäksi oma smoothie-bar. Listalle kaavaillaan juotavaa ja smoothie bowl -annosta.