Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Tämä onkin aika erikoinen tutkimustulos" – Suomalaiset ostavat ja ahmivat leipää aivan eri tavalla kuin länsinaapurimme

Suomalaisista 95 prosenttia kertoo syövänsä leipää päivittäin, mutta ruotsalaisista vain 60 prosenttia ja norjalaisista 57 prosenttia kertoo nauttivansa päivittäin leivästä. Tämä käy ilmi Leipätiedotus ry:n tekemästä kuluttajatutkimuksesta.

Ruotsalaiset kuitenkin ostavat leipää useammin kuin suomalaiset, sillä 89 prosenttia heistä kertoo ostavansa leipää päivittäin tai joka toinen päivä.

Suomalaisista kuluttajista sen sijaan 60 näin ostaa leipää näin usein.

– Tämä onkin aika erikoinen tutkimustulos. Voisiko tästä päätellä, että suomalaiset haluavat tämän takia pidempään säilyvää leipää, koska kauppasta ostetaan sitä ruotsalaisia ja norjalaisia harvemmin, pohtii Leipätiedotuksen toiminnanjohtaja Kaisa Mensonen tiedotteessa.

Suomalaisten täysjyvän saanti on muiden Pohjoismaiden kanssa samalla tasolla ja kansainvälisestikin vertailtuna kohtalaisen runsasta. Suomessa paras täysjyvänlähde on leipä.

Jopa yli puolet täysjyvästä saadaan ruisleivästä. Suomessa miehet saavat keskimäärin 63 grammaa ja naiset 47 grammaa täysjyvää päivässä, kun Ruotsissa täysjyvän saannin on arvioitu olevan miehillä keskimäärin noin 60 grammaa ja naisilla noin 40 grammaa päivässä. Norjassa miehet saavat täysjyvää keskimäärin noin 70 grammaa ja naiset noin 50 grammaa päivässä.