Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakentaminen etenee vauhdilla Espoon naapurissa – nyt on tulossa 11,5 miljoonan euron hoivakotikerrostalo

Espoon naapurissa sijaitsevan Kirkkonummen Masalan täydennysrakentaminen etenee nyt kovalla vauhdilla.

Masalaan on suunnitteilla ikäihmisille uusi hoivakoti, johon tulee lähes 70 asuntoa. Palveluasunnoista on Kirkkonummella kova kysyntä.

Isolle hoivakodille on osoitettu asemakaavassa tontti radan eteläpuoliseen kortteliin, johon on varattu ympärille rakennuspaikat kymmenelle kerrostalolle.

Hoivakotihankkeen taustalla on yksityinen taho.

Rakennustöihin on tavoitteena päästä vajaan vuoden kuluttua, jolloin hoivakoti olisi valmis vuonna 2024.

Hankkeen asuntojen lukumäärä on 69. Ne kaikki on tarkoitettu erityisryhmille ja erityisesti ikäihmisille. Asunnot ovat noin 30 neliön kokoisia.

Hankkeen arvonlisäverollinen hinta on yhteensä noin 11,5 miljoonaa euroa, josta tontin osuus on vajaat miljoona euroa.

Hankkeeseen haetaan valtiolta (ARA) korkotuettua lainaa ja investointiavustusta.

Lue myös: Espoon naapurissa uinui vuosien ajan pikku taajama, joka voi nyt kasvaa jopa 15 000 asukkaan keskukseksi – kuvat ja kartat näyttävät, miten huimasti Masala muuttuu

Kirkkonummen kunta ei ole mukana hankkeessa. Hoivakotipalvelujen järjestämisvastuu siirtyy ensi vuoden vaihteessa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle.

Kirkkonummella on kunnan perusturvan mukaan tällä hetkellä kova tarve tehostetusta palveluasumisesta ja kysyntä ylittää tarjolla olevat paikat. Siten asukkaita sijoitetaan naapurikuntiin.

Kunta tukee ikäihmisten palveluasumista yksityisissä hoivakodeissa palveluseteleillä.

Yli 85-vuotiaiden lukumäärän arvioidaan Kirkkonummella kaksinkertaistuvan vajaassa kymmenessä vuodessa ja nelinkertaistuvan vuoteen 2040 mennessä.

Uusi palvelutalo ja hoivakoti sijoittuu Masalanportin asemamakaava-alueelle, jota on suunniteltu useita vuosia yksityisomistuksessa olevalle maa-alueelle.

Jo lähtökohtaisesti korttelin keskellä on ollut paikka yksityiselle hoivakodille. Korttelissa on varauduttu myös päiväkodin rakentamiseen. Se ei kuulu kuitenkaan hoivakotihankkeeseen.

Rantaradan varrella sijaitsevaan Masalaan on viime vuosina rakennettu nopealla tahdilla uusia asuntoja. Kohteet ovat sekä ARA-tuettuja että niin sanottuja kovan rahan kerrostalohankkeita.

Muokattu 11.5.2022 klo 9.40: Poistettu tieto, että hoivakodin toiminnasta vastaisi Attendo. Tieto oli peräisin Kirkkonummen kunnanhallituksen liitteenä olleesta rahoitushakemuksesta. Attendo ei kuitenaan enää ole hankkeessa mukana.