Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa kiertää pakettiauto, joka houkuttelee ikäihmisiä ulos kodeistaan – "Heitä pitäisi rohkaista liikkumaan ja harrastamaan"

Senioripaku kiertää kesän ajan Espoossa. Senioripaku on Hyvinvoiva Espoo -ohjelman rahoittama pilotti, joka täydentää ikäihmisille suunnattuja palveluja siellä, missä niitä on vähemmän tarjolla.

Liikunta, kulttuuri ja seniorineuvonta tekevät Senioripakussa tiivistä ja konkreettista yhteistyötä.

Senioripaku pysähtyy ennalta sovituille pysäkeille, joilla voi nauttia esimerkiksi rennosta liikunnanohjauksesta, jumppa- tai tanssihetkistä, taide- ja kulttuurisisällöistä ja saada neuvontaa ja ohjausta vanhusten palveluista.

– Ohjelmatyössä on pidetty mielessä myös korona exit. Ikäihmiset sulkeutuivat koronan vuoksi pitkäksi aikaa koteihinsa ja nyt heitä pitäisi rohkaista liikkumaan ja harrastamaan,

Hyvinvoiva Espoo -ohjelman ohjausryhmän puheenjohtaja Helena Marttila (sd) sanoo.

Senioripaku-toiminnan yhteydessä on mahdollisuus miettiä myös sitä, mikä on kunnan rooli ongelmien ennaltaehkäisijänä ja hyvinvoinnin edistäjänä, kun hyvinvointialueet aloittavat toimintansa.

Senioripakun toiminnan keskiössä on seniorineuvonta, liikuntaan innostaminen sekä kulttuuripalvelujen ja elämysten tarjoaminen kotona asuville ikäihmisille.

– Meillä on toiminnassa myös etsivän vanhustyön näkökulma. Yritämme houkutella mukaan maahanmuuttajia ja kaikkia niitä, jotka eivät vielä palvelujamme käytä, sanoo erityisasiantuntija Elina Pulli kulttuurin tulosyksiköstä.

– Senioripakun pysähdyksellä ohjelman kulku on aina sama: tapahtuma alkaa kello 13.30 jumpalla ja kello 14 on vuorossa kulttuuriosuus.

Kesäkuun pysähdyksillä on ohjelmassa muun muassa Tapiola Sinfoniettan muusikoiden esityksiä, mummodisco, Espoo-aiheisia laulelmia, Puhallinseitsikko Auroran esitys ja Mari Anthonin 50-vuotiaaseen Espooseen liittyvä luento.