Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Helsingin Pohjoisesplanadilla kaahaillut ei ollut päihtynyt – oli ajaa pikkulapsen yli vain hetkeä aiemmin

Helsingin Pohjoisesplanadilla vappuaattona huomattavaa ylinopeutta ajanut mies ei ollut tapahtumahetkellä päihtynyt, kertoo Poliisi.

Rikoksesta epäillylle suoritetun humalatilatutkimuksen tulokset ovat valmistuneet, eikä henkilöä enää epäillä törkeästä rattijuopumuksesta.

Mies vaaransi useamman ihmisen hengen Pohjoisesplanadilla vappuaaton iltana. Silloin Helsingin keskustassa oli liikkeellä tuhansia ihmisiä, ja tapauksesta levinneen videon perusteella vain hyvä sattuma esti törmäyksen suojatiellä kävelijöihin.

Poliisin mukaan vakava loukkaantuminen tai jopa kuolemantapaus oli lähellä Aleksanterinkadun ja Katariinankadun risteyksessä, jossa mies olisi todennäköisesti törmännyt pikkulapseen ilman tämän seurassa olleen aikuisen ripeää reaktiota. Mies nosti pikkulapsen kainaloista suojatielle, ja auto ohitti kaksikon vain metrin päästä.

Poliisi toivoo, että mies ottaa viranomaisiin yhteyttä.

– Mies ja lapsi olivat suojatiellä, kun mies huomasi mustan auton tulevan Katariinankatua Pohjoisesplanadilta päin ja nosti lapsen kainaloista jalkakäytävälle ja poistui suojatieltä. Epäillyn kuljettama ajoneuvo ohitti miehen ja lapsen noin metrin päästä, sanoo tutkinnanjohtaja Lasse Lagerbohm.

Lisäksi poliisi on kiinnostunut kaikista tapaukseen liittyvistä kansalaisten taltioimista videoista tai valvontakameratallenteista. Erityisesti Pohjoisesplanadin loppupään osuutta kuvanneita henkilöitä pyydetään ottamaan poliisiin yhteyttä tapahtumien selvittämiseksi osoitteeseen vihjeet.helsinki@poliisi.fi.

Ajoneuvon kulkema reitti on tarkentunut ja on pääosin poliisin tiedossa. Tutkinnallisista syistä poliisi ei tässä vaiheessa tiedota reitistä enempää.

Rikoksesta epäillyn henkilön ajoneuvon tekniset tutkimukset ovat käynnissä ja tulevat kestämään viikkoja. Tutkinnallisista syistä poliisi ei tiedota ajoneuvon nopeuksista tai muista teknisen tutkimuksen tuloksista ennen raportin valmistumista.