Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sateenkaariparien vihkiminen sallitaan toisessa espoolaisessa seurakunnassa

Tapiolan kirkko ja Otaniemen kappeli avataan samaa sukupuolta olevien parien vihkimisille. Tapiolan seurakuntaneuvosto hyväksyi sateenkaariparien vihkimisen seurakunnan tiloissa äänestyksen jälkeen.

Ratkaisu syntyi äänin 10–6. Yksi seurakuntaneuvoston jäsenistä äänesti tyhjää. Päätöksestä jätettiin myös eriävä mielipide. Päätös ei ole vielä lainvoimainen.

Kirkkoherra Päivi Linnoinen muistutti asian esittelyssä, että kirkkotilojen käytöstä päätettäessä ei päätetä seurakunnan työntekijöiden työtehtävistä eikä oteta kantaa avioliitosta käytävään keskusteluun kirkon sisällä.

– Seurakuntaneuvostolla ei ole päätösvaltaa avioliiton vihkimisen teologiasta. Tapiolan seurakuntaneuvostolla on kuitenkin tilaisuus päättää seurakuntalaisten mahdollisuudesta käyttää kirkon tiloja, kun he pyytävät avioliitolleen kirkollisen siunauksen tai heidät vihitään kristilliseen avioliittoon, tiedotteessa kerrotaan Linnoisen painottaneen.

Tapiolan seurakunta on toinen Espoon seurakunnista, joka avaa tilat sateenkaariparien vihkimisille. Espoon tuomiokirkkoseurakunta teki vastaavan päätöksen viikkoa aikaisemmin.

Länsiväylä uutisoi, että Espoon seurakuntien aikaisempi linjaus näyttäytyy tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Ari Paavilaisen mukaan ongelmallisena. (LV 4.5.2022).

Kaikissa Espoon seurakunnissa tilat ovat käytettävissä vihkimiseen liittyvään rukoushetkeen.