"Kaikkien aikojen katuremontti" – Helsinkiä odottaa kahden vuoden piina

Mannerheimintien peruskorjaus alkaa keväällä 2023. Helsingin pääkatu korjataan Postikadun ja Runeberginkadun sekä Runeberginkadun ja Reijolankadun välisiltä osuuksilta. Samalla uusitaan Mannerheimintien silta.

Kaupunkiympäristön toimiala kuvaa tiedotteessaan hanketta "kaikkien aikojen katuremontiksi".

Kyseessä Kyseessä on Helsingin tähän mennessä isoin, vaativin ja eittämättä myös kaupunkilaisille vaikein työmaa. Melua, pölyä, kiertoteitä ja joukkoliikenteen muutoksia on tiedossa. Tavoite on, että töiden aikanakin alueella pystyy liikkumaan kaikilla kulkumuodoilla. Remontti koettelee myös keskustaan naapurikunnista pendelöiviä ihmisiä.

Peruskorjauksessa rakennetaan uusia jalkakäytäviä, yksisuuntaisia pyöräteitä ja raitiotiekiskoja sekä korjataan ajoratoja.

Urakan aikana uusitaan kadunalainen kunnallistekniikka, kuten kaapelit sekä vesi- ja viemäriputket. Osa Mannerheimintien kunnallistekniikasta on jopa 1900-luvun alusta.

Tavoitteena on, että peruskorjaus valmistuu vuonna 2025.

Työmaan vaikutuksista ja liikennejärjestelyistä kerrotaan asukkaille ja yrityksille hyvissä ajoin ennen urakan alkamista ja sen aikana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut