Espoon ensimmäinen perhekeskus valmistui – lapsiperheille palveluita 230 ammattilaisen voimin

Espoon ensimmäinen perhekeskus avaa ovensa Espoon keskuksessa ensi viikon torstaina 19. toukokuuta.

Espoon perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström kertoo tiedotteessa, että perhekeskus parantaa ammattilaisten välistä yhteistyötä, ja lapsi ja perhe saavat nyt tarvitsemansa avun yhdestä paikasta.

Perhekeskukseen sijoittuvat Espoon keskuksen neuvola, lasten kuntoutuspalvelut, perhesosiaalityö, perheneuvola, perheoikeudelliset palvelut sekä lastensuojelun sosiaalityö.

Espoon on määrä rakentaa Espooseen yhteensä neljä perhekeskusta hyvien liikenneyhteyksien varrelle Espoon kaupunginvaltuuston joulukuussa 2010 hyväksymän palveluverkkosuunnitelman mukaisesti.

Espoon keskuksen perhekeskuksessa hoidetaan noin 400 asiakaskäyntiä päivässä ja se on kotipesä noin 230 perhe- ja sosiaalipalvelujen ammattilaiselle.

Talossa on yhteensä 58 vastaanotto- ja asiakastapaamistilaa sekä 25 neuvottelu- ja ryhmätilaa.

Ensimmäisestä kerroksesta löytyy tietokoneita, joita voi käyttää esimerkiksi esitietolomakkeiden tai Kelan hakemusten täyttämiseen.

Neuvolan asiakkaiden käytössä on myös omahoitopisteitä. Aulan on tarkoitus toimia kaupunkilaisten olohuoneena. Sieltä löytyy muun muassa pieni esiintymislava ja itsepalvelukahvila.

Perhekeskus remontoitiin Kamreerintie 6:ssa sijaitsevaan 1980-luvun rakennukseen. Tilojen kaikki pintarakenteet ja talotekniikka uusittiin.

Kiinteistön omistaa Hemsö ja Espoo tulee tiloihin vuokralaiseksi. Urakan toteutuksesta vastasi NCC.

Teollisuus- ja toimistorakennuksena toimineeseen kiinteistöön pyrittiin luomaan helposti lähestyttävää kodikkuutta lapsen mittakaava huomioiden ja virastomaista tunnelmaa välttäen, tiedotteessa kerrotaan. Kohteen pää- ja hankesuunnittelusta vastasi Fyra Oy.

Lapsiperheiden palvelut saman katon alle kokoavaa perhekeskusta on suunniteltu Espoon keskukseen kesästä 2019. Alun perin Espoon ensimmäisen perhekeskuksen piti valmistua loppuvuonna 2020. (LV 26.2.2020)

Lue lisää: Maailman parhaan perhekeskuksen valmistuminen siirtyy kevääseen 2022 – Miljoonaremontti alkamassa Espoon keskuksessa (LV 9.3.2021)

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut