Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Motoristit tempaisivat koulukiusaamista vastaan jo 283. kerran – "Kun ajaa moottoripyörän koulun pihaan, se on jo kannanotto"

Gesterbyn alakoulun oppilailla Kirkkonummella oli torstaina odotettu päivä aika ankeiden koronavuosien jälkeen, kun koulun pihalle kaarsi jonossa runsaat 20 moottoripyörää ja nahkapukuista motoristia.

Asialla oli yhdistys, joka tempauksillaan ottaa kantaa koulukiusaamista vastaan.

Kutsu Gesterbyn koululta oli yhdistykselle lähetetty jo vuonna 2019, mutta pandemian takia tapahtuman järjestäminen onnistui vasta nyt.

− Tämä on tarkkaan ottaen 283. kerta, kun vierailemme koulussa. Kysyntä on kova ja tämän vuoden kalenteri on täynnä, yhdistyksen tiedottaja Marko Saarinen kertoo.

Kaava tapahtumissa on aina sama ja kuka tahansa motoristi voi tulla mukaan. Yhdistyksen Facebook-sivuilla on runsaat 9 000 seuraajaa.

Koulun pihalle ajetaan ryhmässä ja siirrytään isoon saaliin, johon koko koulu kokoontuu.

Aluksi on puhe koulukiusaamisesta ja sen jälkeen yllätyksenä taikurin esiintyminen. Pihalla oppilaat voivat tutustua ajoneuvoihin ja motoristeihin, jotka pyrkivät ottamaan puheeksi koulukiusaamisteemaa.

Jokainen koulukiusaamista vastaan toimiva ja koulun pihaan ajettu moottoripyörä on merkityksellinen, yhdistys toteaa.

− Betoniraudoittaja ei välttämättä osaa pitää puheita. Kun hän ajaa moottoripyörän koulun pihaan, se on jo kannanotto koulukiusaamista vastaan, yhdistyksen pääpuhuja Ari Santaharju painottaa.

Santaharju on pitkänlinjan nuorisotyöntekijä, joka osaa ottaa yleisönsä. Kontrasti on hyvä: nahkapukuinen ja ehkä vähän pelottavankin näköinen mies puhuu lempeästi ja hauskasti asiaa, muttei saarnaa.

Tapahtumien taustalla on Tampereen seudulla 2013 syntynyt idea ja myöhemmin yhdistykseksi järjestäytynyt Motoristit Koulukiusaamista Vastaan ry.

– Haluamme kouluvierailuillamme kertoa oppilaille, että motoristit eivät hyväksy kiusaamista ja samalla haluamme osoittaa kiusatuiksi joutuneille tukemme ja näyttää, ettei heitä ole unohdettu tai jätetty ongelmien kanssa yksin, yhdistys kertoo periaatteistaan.

Viitisen vuotta sitten samanlainen tilaisuus järjestettiin Kirkkonummella Veikkolan koululla.