Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä on maailman olutbaarikaupunkien top 10 – Suomen kaupungit eivät mahdu listalle, mutta läheltä liippaa

Brittiläisen Money.co.uk -verkkosivuston vastikään julkaiseman tutkimuksen mukaan Tallinnassa on maailman 10. eniten baareja asukasta kohden. Se tarkoittaa 16,82 baaria 100 000 asukasta kohden.

Suomalaiset kaupungit eivät listalle yllä, mutta Tallinnanhaan ei ole kuin pieni merimatka.

Money.co.uk tekemässä tutkimuksessa analysoitiin Tripadvisoriin listattujen baarien ja klubien määrää maailman isoissa kaupungeissa ja kaupungin väestön perusteella määriteltiin baarien määrä 100 000 asukasta kohden.

Tutkimuksen ykkössijalla on Praha, jossa on 47,97 baaria per 100 000 asukasta. Tulos ei ehkä yllätä, sillä Tšekki on yksi maailman eniten olutta kuluttavista maista ja Praha on sen pääkaupunki. Kaupungissa on Tripadvisorin mukaan yli 600 baaria.

Praha sijoittui ykköseksi Euroopassa myös oluenkulutuksen perustella. Siellä nimittäin juodaan vuosittain 144 litraa olutta per henkilö.

Kakkossijan tutkimuksessa sai kasinoistaan tunnettu Las Vegas Yhdysvalloissa. Kaupungissa vierailee vuosittain miljoonia turisteja ja siellä on 41,89 baaria per 100 000 asukasta.

Tutkimuksen kolmossija meni toiselle Yhdysvaltojen suositulle matkailukohteelle Orlandolle, jossa baareja on hiukan yli 40 per 100 000 asukasta.

Voit tutustua koko tutkimukseen täällä.