Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisin tehoisku: 50 prosenttia kuljettajista kärähti – "Vastaanotto usein poliisia syyllistävää"

Länsi-Uudenmaan poliisi kiinnitti viikonloppuna koko toimialueellaan erityistä huomiota mopoihin ja niiden kuljettajiin.

Poliisi keskitti valvontaa kansalaisilta tulleiden lukuisten valvontapyyntöjen ja poliisin omien havaintojen pohjalta ongelmallisimpiin paikkoihin.

Lauantaina järjestettiin lisäksi Nummelan ja Lohjan alueilla mopomiitti, johon poliisi suuntasi valvontaa.

Kaiken kaikkiaan mopoja ja moottoripyöriä tarkastettiin viikonlopun aikana noin 80.

Tarkastetuista mopoista yli puolet oli niin huonossa kunnossa tai kuljettajien ajokäyttäytyminen oli niin huonoa, että sakkoja jouduttiin kirjoittamaan 41. Tarkastetuista mopoista yksitoista oli viritetty säännösten vastaisiksi. Moottoripyöriksi luokiteltiin yhdeksän mopoa. poliisi kertoo tiedotteessaan.

Vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan syyllistyi neljä mopoilijaa, jotka määrättiin ajokieltoon.

Jälleen kerran mopomiitin ja valvonnan yhteydessä havaittiin myös huonoa käytöstä poliisia kohtaan ja viranomaisten tahallista provosointia.

− Tästä esimerkkinä on muun muassa kumin polttaminen poliisin vieressä tämän kirjoittaessa sakkoa ja keuliminen poliisipartion vieressä, komisario Hannu Kontola kertoo.

Kontola on huolissaan liikennekulttuurin huonontumisesta.

− Tässä on vanhemmilla iso vastuu, eikä sitä voi korostaa liikaa. Tälläkin kertaa, kun poliisi joutui soittamaan lukuisille vanhemmille, oli vastaanotto usein liian välinpitämätöntä ja poliisia syyllistävää. Tämä on erittäin huolestuttavaa jatkoa ajatellen.

Kontola kehottaa vanhempia tarkastamaan nuorten mopot säännöllisesti ja kertaamaan liikennesäännöt.