Ankeisiin betoniseiniin ilmestyi upeat maalaukset Espoossa – muraaleistaan tuttu taidemaalari ohjasi oppilaiden työtä

Omnian mediaopiskelijoiden työt jäävät pysyvästi piristämään kaupunkilaisia.

Omnian media-alan ja kuvallisen ilmaisun opiskelijat taiteilevat ympäri Espoota toukokuussa.

Kuvan rakentamisen kurssilaiset ovat kevään mittaan maalanneet Entressen ja Sellon kirjastojen nuortenosastoille ikkunamaalaukset sekä Suvelan kappeliin tällä viikolla ripustettavat ikkunateokset. Ikkunateokset ja maalaukset ovat nähtävillä seuraavat kuukaudet.

Tämän viikon alussa oli vuorossa Espoon Kirkkokadun alittava alikulkutunneli.

Tunnelimaalauksessa opiskelijat toteuttavat kukin oman palasensa, joista muodostuu tunnelin läpi kulkeva kokonaisuus. Apuna toimii taidemaalari Taneli Stenberg, jonka muraaleja löytyy muun muassa Karakalliosta.

Teoksen kantava teema on luonto. Seinillä tulee perinteisiä luontoaiheita kuten lintuja, sieniä, puita sekä muuta eläin -ja kasvikuntaa. Töissä näkyy myös ajatus ihmisen luontosuhteesta ihmishahmoina osana kasvillisuutta ja eläimiä.

Yhdessä puuhaaminen suuressa mittakaavassa on opiskelijoiden mukaan mukavaa vaihtelua tavalliseen luokkahuoneen ympäristöön.

– Tässä pitää toimia toisten kanssa ihan käytännössä. Tämä käsin tekeminen kuuluu ammattiosaamiseen, ja isommat työt tuovat hyvää kokemusta, Stenberg kertoi auttamisen ohessa.

Tunnelin maalaus aloitettiin jo huhtikuussa, mutta myrsky vei mukanaan osan vasta maalatuista töistä. Nyt on kuivemmat olosuhteet korjata ja viimeistellä töitä.

– Edellisen kerran raahasimme tänne välineitä lumen läpi. Nyt en ehtinyt edes tehdä mitään, kun kaikki ovat niin ahkeria, Stenberg kehui.

Toinen alikulkutunneli Omnian Kirkkokadun ja Lehtimäen toimipisteiden välillä on maalattu jo aikaisemmin edeltävän kurssin työnä.

Alikulkumaalaukset jäävät pysyvästi koristamaan Espoota.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut