Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

105 lippua värittää Tapionaukiota koko kesän – kuvasarja antaa esimakua

Raikkaanväriset liput liehuvat pontevasti navakassa kevättuulessa Tapionaukiolla Tapiolassa.

Liput muodostavat taiteilija Daniel Burenin uuden paikkasidonnaisen teoksen Laskostua/avautua 105 väriä tuulessa.

Lipputeos liittyy tiiviisti ranskalaisen Daniel Burenin (s. 1938) näyttelyyn, joka on täyttänyt Espoon modernin taiteen museon EMMAn näyttelytilan kevätkaudeksi. Siellä samat värit ja raidat toistuvat Burenin valtavassa teoksessa, joka koostuu sermeistä, jotka muodostavat labyrintin.

Taiteilija on hyödyntänyt myös koko museon pitkän ikkunaseinän osana taideteosta. Sekin toistaa värejä ja raitoja. Näyttely on esillä Espoon modernin taiteen museo Emmassa 17. heinäkuuta saakka.

Tapionaukiolle pystytetty teos muodostuu 105 keltaisesta, punaisesta, turkoosista, vihreästä ja violetista lipusta. Se elää tuulen ja valaistuksen mukana.

Laskostua/avautua 105 väriä tuulessa teokseen pääsee tutustumaan Tapiolan kulttuurikierroksella perjantaina 20. toukokuuta kello 17.30–19. Oppaat johdattavat Tapiolan keskusta-alueen julkisiin taideteoksiin, arkkitehtuuriin ja alueen historiaan.

Teos on esillä 28. elokuuta asti.

Burenin raidat värittävät myös Espoon Nuottaniemessä lauantaina purjehdittavaa optimistijollien regattaa, joka toteutetaan yhdessä Espoon Pursiseuran EPS ry:n kanssa.

Teosta varten Buren on suunnitellut 9 raidallista purjetta, jotka ripustetaan EMMAn näyttelytilaan kilpailun jälkeen.

Purjehdustapahtuman osoite on Nuottatie 19 ja se alkaa kello 14. Tapahtumaa seuraamaan tulevien pitäisi käyttää julkista liikennettä, koska alueella on hyvin rajallinen määrä parkkipaikkoja.

Buren on järjestänyt raidallisin lipuin purjehdittavia regattoja jo vuodesta 1975 eri puolilla maailmaa.

Daniel Buren on nykytaiteen jättiläinen, jolla on yli 60 vuotta kestäneellä urallaan ollut yhteensä jo yli 3 000 eri tiloihin ja paikkoihin toteutettua näyttelyä ympäri maailmaa.

Buren tunnetaan erityisesti 8,7 cm leveästä pystyraidasta, jota hän käyttää visuaalisena työkalunaan.