Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Painonnostaja Anni Vuohijokeen kohdistunut tutkinta seksuaalisesta häirinnästä lopetettiin – tapauksella ei ole asianomistajaa

Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK) kertoo tiedottaneensa lopettaneensa tutkinnan koskien painnonnostaja Anni Vuohijoen epäiltyä vakaavaa eettistä rikkomusta Pekingin talviolympialaisissa. SUEK päätti tutkinnan siksi, ettei tapauksessa ole asianomistajia. Asia on siis loppuun käsitelty.

– Tutkintapyyntöihin oli vahvat perusteet. Saimme tutkinnan aikana selvitettyä tapahtumien kulun riittävällä tarkkuudella. Päätimme tutkinnan, koska tapauksessa ei ollut kurinpitomääräysten mukaista asianomistajaa, joka olisi vaatinut asian käsittelemistä kurinpitolautakunnassa, SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen kommentoi tiedotteessa.

Nyt kommentoi Jan Vapaavuori esiin nousseita, uusia häirintätapauksia – "Tokioon sijoittunut tapaus oli sellainen, josta en ollut tietoinen"

Häirintäkohu Olympiakomitean ympärillä paisuu: painonnostaja Anni Vuohijoki kertoo olevansa uusien epäilyjen kohde – "Kukaan ei voi sanella enää minulle, mitä sanoa ja tehdä"

Keväällä esillä olleiden lehtitietojen mukaan tapahtumat liittyisivät Pekingin talviolympialaisiin, jossa Vuohijoki olisi käyttänyt värikästä kieltä olympialaisiin osallistuneelle urheilijalle. Lehtitietojen perusteella kyseessä olisi ollut suomalainen miesjääkiekkoilija.

Ahdisteluväite johti siihen, että Vuohijoki päätti lähteä Suomen Olympiakomitean hallituksesta. Vuohijoki kertoi oma-aloitteisesti 28. maaliskuuta saaneensa sähköpostin, jonka mukaan hän on epäiltynä seksuaalisesta häirinnästä.

Olympiakomitea on viemässä kolmannen epäasiallisen käytöksen epäilyn tutkintaan – "On vahva tahto asioiden selvittämiseen"

HS: Mika Lehtimäki kiistää julkisuudessa esitetyt väitteet fyysisestä kajoamisesta – kiistää myös väitteet mahdollisuudesta vaikuttaa henkilöiden työuriin

Hieman tätä ennen hän oli kritisoinut Olympiakomiteaa Ilta-Sanomien haastattelussa Mika Lehtimäkeen liittyvän häirintätapauksen hoitamisesta.

– Olisin toivonut, että asia olisi hoidettu toisella tavalla, mutta näin se on nyt arvioitu ja arvion tehneet henkilöt vastaavat päätöksestään. Siinä on ollut vahvasti naisnäkökulma (Sari Multala ja Susanna Rahkamo) mukana, ja täytyy muistaa, että he tietävät tapahtuneiden asioiden yksityiskohdat. Me muut emme.

Juttu julkaistiin Ilta-Sanomissa 25. maaliskuuta kello 18.44.