Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Silja Linen laivoilla juhlitaan – tarjolla erikoismenu, leivoksia ja syntymäpäiväviinejä

Tänään perjantaina, 20. toukokuuta Silja Line täyttää 65 vuotta, sillä samana päivänä vuonna 1957 perustettiin Oy Siljavarustamo – Ab Siljarederiet.

Siljan ensimmäinen matkustajalaiva s/s Silja aloitti liikennöinnin juhannuksena 1957 Turun ja Tukholman välillä.

Nykyään Silja Line on osa Tallink-konsernia, jolla on neljä Silja Linen laivaa: Helsingin ja Tukholman välillä kulkevat Silja Serenade ja Silja Symphony sekä Turku-Tukholma-reitillä liikennöivät Galaxy ja Baltic Princess.

Laivayhtiön pitkää historiaa juhlistetaan monella tapaa: juhlavuoden kunniaksi on esimerkiksi suunniteltu Silja 65 -logo, ja lapsille jaetaan terminaaleissa syntymäpäivän kunniaksi ilmapalloja. Laivoilla juhlavuosi näkyy matkustajille niin ruoassa, juomassa kuin kauppojen valikoimassakin.

– Olemme ylpeitä ja iloisia saadessamme juhlia 65-vuotiasta Silja Linea, sen rikasta historiaa ja perinteitä. Haluan kiittää jokaista työntekijää sekä jokaista vuosikymmenien aikana Silja Linen laivoilla matkustanutta, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo.

Hyvän ruoan ystäville laivoilla tarjoillaan Silja 65 -erikoismenua, jonka laivojen ammattilaiset ovat yhteisvoimin suunnitelleet. Menun suunnittelussa on kunnioitettu risteilyperinteitä, ja siitä löytyykin vuosikymmenien ajan suosionsa säilyttäneitä elementtejä, kuten katkarapuja, sisäfileetä ja jäätelöä. Saatavilla on myös menun vegaaninen versio.

Silja 65 -erikoismenu on tarjolla Silja Serenadella ja Silja Symphonylla Tavolàta-ravintolassa sekä Baltic Princessillä, Galaxylla ja Helsinki-Tallinna reitillä liikennöivällä Europalla Grill House -ravintolassa.

Lisäksi laivoilla voi nauttia juhlaleivoksesta ja sinisestä Silja Special -cocktailista juhlavuoden kunniaksi. Turkulainen leipomo MBakery valmistaa Silja 65 -leivoksen, jossa maistuu mustikka, mustaherukka ja suklaa. Leivoksen kruunaa valkosuklaalle painettu juhlavuoden logo.

Laivojen myymälöissä on saatavilla Silja 65 -tuotteita, kuten Fazer- ja Kalev-suklaata juhlalogolla varustettuna sekä useampikin juhlavuoden logolla varustettu viini ja kuohuviini.