Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kenelle vuoden 2023 Uusimaa-palkinto? Ehdotuksia voi lähettää 15. elokuuta asti

Uudenmaan liitto pyytää ehdotuksia vuoden 2023 Uusimaa-palkinnon saajasta. Palkittavaa voi ehdottaa kuka tahansa; liitto ottaa vastaan ehdotuksia liiton verkkosivuilla 15. elokutua asti.

Uusimaa-palkinto myönnetään Uudenmaan parhaaksi tehdystä työstä. Ehdolle etsitään uusimaalaisia henkilöitä, organisaatioita tai tahoja, jotka ovat esimerkillään edesauttaneet Uudenmaan kehittymistä, parantaneet uusimaalaisten elämänlaatua tai rikastuttanut paikallista identiteettiä erityisen luovalla tavalla.

Valinnassa arvostetaan innovatiivisia toimintamalleja arjessa, työssä, harrastuksissa tai järjestötoiminnassa. Kekseliäisyys, rohkeus ja uskallus ovat valttia.

– Etsimme luovia avauksia ja käytäntöjä kehitelleitä esimerkiksi koulutuksen, kilpailukyvyn, turvallisuuden, hyvinvoinnin tai ympäristön saralta. Osoittakaamme, että Uusimaa on täynnä luovuutta, sanoo kulttuurin erityisasiantuntija Tarja Haili Uudenmaan liitosta.

Asiantuntijaraati valitsee palkinnon saajan ehdotettujen joukosta. Palkittu saa 5 000 euroa toimintansa tueksi. Valinta julkistetaan 25. elokuuta Red Carpet -festivaalin gaalassa Hyvinkäällä.

Palkintoraadissa on Uudenmaan liiton lisäksi edustajat Helsingin yliopiston Eteläsuomalaisesta osakunnasta, Ylen Uudenmaan aluetoimituksesta, Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:stä, Taiteen edistämiskeskuksesta sekä SOSTE ry:stä.