Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laurinlahden koulun tulevaisuus riippuu myös lukiosta – "Kyllä tässä on selvä kytkös"

Jos molemmat rakennetaan, jäisi Espoonlahden koulukampukselle paljon ylikapasiteettia, sanoo Juha Nurmi.

Laurinlahden koulun tulevaisuutta on mietittävä myös suhteessa alueen lukioratkaisuun, sanoo Espoon perusopetuksen johtaja Juha Nurmi.

Nurmen mukaan investointikaton alle olisi hankala mahduttaa sekä Laurinlahden koulun peruskorjausta että Espoonlahden alueelle toiveissa olevaa uutta lukiorakennusta.

Nurmen mukaan molempien hankkeiden toteuttaminen tarkoittaisi myös sitä, että Rehtorintien ja Opintien koulukampukselle Espoonlahteen jäisi tiloja tyhjilleen.

– Jos molemmat rakennetaan, jäisi Espoonlahden koulukampukselle vain Espoonlahden yläkoulu ja paljon ylikapasiteettia.

Tällä hetkellä Espoonlahden lukio toimii Espoonlahden koulun kanssa samassa rakennuksessa Opettajantiellä. Lisäksi lukio käyttää samalla kampuksella sijaitsevaa Rehtorintien kiinteistöä, joka remontoitiin äskettäin koulujen väistötiloiksi.

– Kyllä tässä on selvä kytkös lukioon tilankäytön kannalta.

Lisäksi kaupunki on selvitellyt laurinlahtelaisten opetuksen järjestämistä kasvavan Soukan ja Soukan koulun kapasiteetin näkökulmasta.

Kaupungin mukaan Laurinlahden koulu sijainti lähellä Meritorin ja Mainingin kouluja ei ole optimaalinen.

Jos Laurinlahden koulu päädytään säilyttämään, ohjattaisiin osa kasvavan Soukan oppilaista Espoonlahden kouluun jo viidenneltä tai kuudennelta luokalta lähtien tai vaihtoehtoisesti Laurinlahden kouluun 1. luokalta lähtien.

Samoin Soukan pohjoisosien oppilaita ohjattaisiin Espoonlahden yhtenäiseen peruskouluun myös siinä tilanteessa, että Laurinlahden koulu yhdistettäisiin Espoonlahden kouluun.

– Nyt Laurinlahden koulusta mennään yläkouluun sekä Maininkiin että Espoonlahden kouluun. Asiasta tulee aika paljon valituksia. Jos perustettaisiin yhtenäiskolu, saisivat yhtenäiskoulun oppilaat automaattisesti jatkaa Espoonlahdessa, Nurmi sanoo.

Laurinlahden, Espoonlahden ja Soukan kouluja käsittävä kokonaisuus tulee Espoon kasvun ja oppimisen lautakunnan käsittelyyn 15. kesäkuuta.

Nurmen mukaan Laurinlahden koulun on määrä siirtyä väistöön Rehtorintielle joka tapauksessa syksyllä 2023.

– Jos lautakunta päättäisi, että siirto on pysyvä, Laurinlahden koulun tontti on tarkoitus säästää kaupungin y-tonttina eli julkisen palvelun tonttina niin, että sinne voidaan tarvittaessa rakentaa tiloja julkisille palveluille, kuten kouluille, päiväkodeille tai terveysasemille.