Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luonto kukkii ja mittari näyttää liki +20, mutta Espoossa hiihdetään kilpaa! – Sähäkässä 100 metrin sprinttikisassa mukana muun muassa tuttu isä-poika-parivaljakko

Hiihtokausi 2021–2022 saatetaan Espoossa päätökseen keskiviikkona 25. toukokuuta tavallisuudesta poikkeavissa olosuhteissa.

Oittaalla järjestetään Espoon kaupungin ja Electrofit Oy:n toimesta 100 metrin sprinttihiihto. Kisamatka on Suomessa harvinainen kilpamuoto ja kilpailun ajankohta vielä harvinaisempi, sillä sääennuste lupaa keskiviikolle vajaan 20 asteen lämpöä.

Menneen talven jäljiltä jäi käyttämättä paljon tykkilunta, jota on riittävästi kevätkeleillekin. Espoon kaupungin ulkoliikuntapäällikkö Petri Forsmanin mukaan ladun paksuus kisahetkellä tulee olemaan arviolta 80 senttiä. Hän kertoo, että harvinaisesta vuodenajasta riippumatta, kisalatua on ollut helppo tehdä.

– Latu on levitetty asfalttipohjalle, jonka päällä on ollut lumikasa. Kasaa on lähdetty levittämään, ja kokonaispituus ladulla on nyt 130 metriä, Forsman kertoo.

Tapahtuman kilpailujohtaja Simo Ojanen kertoo, että kaikki on valmista koitosta varten. Ojasen mukaan Oittaalla järjestettävä kisa toimii myös pilottina tulevaisuutta silmällä pitäen.

– Kyllä olisi tarkoitus, että 100 metrin sprinttejä nähtäisiin tulevaisuudessa enemmän. Maailmalla tämä kilpamatka on tullut vuosien saatossa tutuksi.

Ojasen mukaan kisatapahtumassa on kyse afterski-kulttuurin vaalimisesta, mutta myös samalla tehdään kunniaa espoolaisille laduntekijöille.

– Tämä on ikään kuin oodi heille, Ojanen sanailee.

Kilpasarjassa nähdään arvokisoista ja maailman-cupista tuttuja nimiä. Osallistujalistalta löytyy

muun muassa Vilma Nissisen, Lauri Lepistön ja Wiljam Mattilan nimet.

Kisamaan lähtee myös tuttu isä-poika-parivaljakko: karpaaseihin kuulunut Jari Isometsä osallistuu afterski-sarjaan ja golfia maailmalla pelaava Eetu Isometsä puolestaan kilpasarjaan.

Lisäksi sprintissä kisaa vuoden 1996 nuorten hiihtosuunnistuksen maailmanmestari nykyinen ,kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk).

Kisassa on kaikkiaan kolme sarjaa: Lasten- ja nuortensarja, afterski- sekä kilpasarja.

Tapahtuma on maksuton ja avoin yleisölle. Kisa alkaa kello 18.