Menetkö viikonloppureissulle Tallinnaan? – Tämä ostos on nyt harkinnan väärti

Tallinnan matkailuneuvonnan myymä Tallinn Card on monipuolinen nähtävyyskortti, jolla pääsee ilmaiseksi sisään kymmeniin museoihin ja muihin nähtävyyksiin Viron pääkaupungissa.

Museoissa viihtyvä matkailija arvostaa sitä, että Tallinn Cardilla pääsee ilmaiseksi yli 50 museoon Tallinnassa. Vuorokauden voimassa olevalla nähtävyyskortilla ehtii halutessaan piipahtaa jo aika monessa museossa.

Viikonlopun mittaiselle reissulle kannattaa ehkä ostaa jopa 48 tai 72 tuntia voimassa oleva kortti, sillä se oikeuttaa myös ilmaiseen joukkoliikenteeseen, jolla suhaaminen museosta toiseen sujuu joustavasti.

Lisäksi Tallinn Cardilla saa alennuksia myös joistakin ravintoloista ja kahviloista. Niissä voi lepuuttaa jalkojaan ja pitää vaikka lounastauon museokierroksen tiimellyksessä.

Vuosittain Tallinn Cardin tarjonta kasvaa ja tänäkin vuonna kortin piiriin on tullut useita uusia ja kiinnostavia kohteita, kuten Tallinnan uusin museo Kalamajan yhteisömuseo, Laululavan vierailukeskus, Kadriorgissa sijaitseva kirjailija Mati Untin museo, vuonna 1246 perustetun dominikaaniluostarin galleria, Tallinnan Swissotellin naapurissa sijaitseva Jaani Seegi -galleria sekä Raatihuoneentorin laidalla sijaitseva Raadinapteekki, joka viettää 600-vuotisjuhlavuotta vuonna 2022.

Tallinn Card taskussa on helppo piipahtaa myös sellaisissa museoissa, joissa ei muuten tulisi käytyä.

Voit ostaa Tallinn Cardin verkosta tai Tallinnan laivoilta kaupunkiin saapuessasi. Lisäksi korttia myydään monissa hotelleissa, satamassa, linja-autoasemalla ja tietenkin Tallinnan matkailuneuvonnassa vanhassa kaupungissa.

Kolme kohdetta Tallinn Cardilla

Kadriorgin puiston museot

Yksi alue Tallinnassa, joka tarjoaa erityisen paljon nähtävää Tallinn Cardilla on Kadriorgin puisto ja sen ympäristö. Siellä on kahdeksan eri museota, joihin pääsee kortilla ilmaiseksi. Taidemuseoita on kolme: Kumu, Kadriorgin taidemuseo ja Mikkelin museo. Lapsille on Kadriorgin lastenmuseo Miiamilla ja historiasta kiinnostuneille Pietari Suuren talomuseo. Kirjallisuuden ystäviä kiinnostavat A. H. Tammsaaren kotimuseo, E. Vilden museo ja uusi Mati Untin museo.

Tallinnan Lai-kadun museot

Tallinnan Vanhakaupungin Lai-kadun varressa on lähekkäin valikoima kiinnostavia museoita, joihin matkailijan ei ehkä tavallisesti tule piipahdettua. Monelle tutuin museoista on Viron taideteollisuus- ja designmuseo. Sen lisäksi saman kadun varressa sijaitsevat Viron luonnontieteellinen museo sekä Viron terveysmuseo. Lisäksi samalla kadulla on Olavisten kirkon torni, jonka näköalatasanteelta avautuu upea näköala vanhaan kaupunkiin.

Tallinnan Raatihuoneentori

Jos historia ja keskiaika kiinnostavat, niin Tallinnan Raatihuoneentorin laidalla sijaitsee parikin käymisenarvoista kohdetta. Tallinnan Raatihuone on Pohjois-Euroopan vanhin ja ainoa nykypäiviin saakka säilynyt goottilainen raatihuone. Tänä vuonna rakennus täyttää 700 vuotta ja se palvelee edelleen kaupungin edustusrakennuksena, jossa järjestetään juhlavastaanottoja ja konsertteja. Kesällä Raatihuone on avoinna myös matkailijoille.

Torin toisella laidalla sijaitsee Raadinapeteekki, joka on Euroopan vanhin yhtäjaksoisesti toiminnassa ollut apteekki. Vuonna 1422 perustettu apteekki viettää tänä vuonna 600-vuotisjuhlavuottaan. Apteekin yhteydessä on pieni museo, jossa voi tutustua keskiaikaisiin lääkkeisiin. Lisäksi apteekista voi ostaa 1500-luvulta peräisin olevan reseptin mukaan valmistettua Klarettia eli maustettua punaviiniä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut