Espoo saa vihdoin oman kesäterassialueen – tällainen on 400-paikkainen koko perheen keidas

Leppävaaran Viaporintorille avataan kesäkuun alussa 400-paikkainen kesäterassialue. Kauppakeskus Sellon yhteydessä toimiva terassi on suunniteltu perheiden käyttöön, kerrotaan Sellon tiedotteessa.

Alueella toimii kahdeksan ravintolaa, muun muassa Burger Dojo, Elias Döner Kebab, The Other One sekä Il Gabbianon Pizza & Bar. Teemana on monipuolisuus ja paikallisuus.

Terassilta löytyy viime vuonna perustetun Espoon kahvipaahtimon kahveja. Kahvi paahdetaan käsityönä Suomenojalla. Helsingistä on valikoitunut tänä vuonna 100-vuotista taivaltaan juhlivan Helsingin Jäätelötehtaan suosikkijäätelöt.

Asiakkaat voivat valita ruuat ja juomat vapaasti alueen sisällä eri ravintoloista.

Espoolaista olutkulttuuria nostaa esille The Gallows Bird -olutravintola, joka oli Suomen ensimmäisiä erikoisoluita tarjoavia olutravintoloita, kun se perustettiin 1990-luvulla.

Pitkän linjan ravintoloitsijat Lea Rantala ja Thomas Aschan innostuivat kuultuaan Viaporintorin kesäterassista.

– Kun rakennus, jossa The Gallows Bird sijaitsi, purettiin vuoden 2020 lopussa, päättyi osaltamme iso osa elämäntyöstämme, he muistelevat tiedotteessa.

Nyt heillä on mahdollisuus pitää alkuperäisen Gallowsin nimeä hengissä.

– Olemme mukana koko sydämillämme projektissa toteuttamassa Espoon parasta kesäterassia Viaporintorille, Rantala ja Aschan iloitsevat.

Terassi on avoinna joka päivä elokuun loppuun, myös juhannuksena. Kesäterassin avajaisia juhlitaan 4.–5.6. Kauppakeskus Sello julkistaa tarkemman ohjelman sivuillaan.

Terassi on toteutettu yhteistyössä Tomexpo Finland Oy:n kanssa.

Terassi on osa Tapahtumien yhteisöllistä Espoota – Joel Vanhanen: "Haluamme mahdollistaa alan työllistämistä"

Espoon kaupungilla on ollut suunnitteilla espoolaisille omaa yhteistä terassialuetta. Sellon suunnitelmat Viaporintorin terassialueesta osuivat tiedotteen mukaan yksiin kaupungin 50-vuotisjuhlavuoden kanssa.

Viaporintorin terassin esiintymislavalla nähdäänkin eri musiikkilajien edustajien lisäksi myös lapsiperheille suunnattuja esityksiä.

– Espoosta tuli kaupunki 1.1.1972, ja vietämme Espoossa koko vuoden kaupungiksi tulon juhlaa. Sellon kesäterassi elävöittää kaupunkia ja on tervetullut uutuus kesä-Espoon tarjontaan. Covid-19 osui erityisen kovasti tapahtuma-alaan. Siksi haluamme mahdollistaa alan työllistämistä muun muassa Sellon kesäterassin ohjelmatuotannon kautta. On hienoa, että terassin ohjelmalavalla nähdään myös espoolaisia esiintyjiä koko kesän ajan, toteaa Tapahtumien yhteisöllinen Espoo – ohjelman puheenjohtaja Joel Vanhanen tiedotteessa.

Kaupunki viettää Espoo päivää ja juhlaviikkoa 22.–28.8. Viikon ohjelmaa on rakennettu terassialueelle yhteistyössä muun muassa Sellosalin kanssa.

Tapahtumien yhteisöllinen Espoo – kehitysohjelma tukee tapahtumien toteuttamista.

Kauppakeskus Sellossa on tiedotteen mukaan 11 kesäterassia, mitä Viaporintorin kesäterassi nyt vahvistaa. Ravintoloita on kauppakeskuksen alueella on nyt yli 40.

– Haluamme aloittaa Espoossa uuden perinteen. Toivotammekin leppävaaralaisten ja espoolaisten lisäksi myös kauempaa tulevat tervetulleiksi viihtymään Selloon ja Viaporintorille. Kesäterassin myötä tavoitteena on elävöittää Viaporintori ja tarjota viihtyisiä hetkiä myös muina vuodenaikoina, kommentoi Sellon kauppakeskuspäällikkö Sanna Kouvalainen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut