Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

12-vuotias auttoi poliisia saamaan kuparivarkaat kiinni – arvometallia revitään jopa omakotitaloista

Kuparivarkauksia tulee poliisin tutkintaan tasaiseen tahtiin ja ilmiö on tuttu jo useiden vuosien ajan. Kupari on kallista ja siksi sitä varastetaan hyvin moninaisista paikoista.

Poliisi kiittelee tuoreessa tapauksessa 12-vuotiasta ilmoittajaa, jonka ansiosta Länsi-Uudenmaan poliisi sai kuparin varastamisesta epäillyt tekijät kiinni. Poliisi ei kerro tarkemmin tapauksesta.

Kuparia varastetaan hyvin vaihtelevia määriä ja vaihtelevin keinoin.

Esimerkiksi tapauksissa, joissa rakenteilla olevasta omakotitalosta anastetaan kodinkoneita ja työkaluja, saatetaan myös katkoa ja anastaa taloon asennettuja kupariputkia.

Toisaalta kuparia saatetaan varastaa kerralla kymmenien tuhansien eurojen arvosta esimerkiksi paikoista, joissa säilytetään suuria määriä kuparikaapelia.

– Voisi sanoa, että kupari kelpaa varkaille muodossa kuin muodossa ja sitä anastetaan mitä ihmeellisimmistä paikoista, kertoo rikoskomisario Katja Rekola Länsi-Uudenmaan poliisin tiedotteessa.

Varkauksien yhteydessä voidaan myös aiheuttaa huomattavasti muitakin vahinkoja.

Esimerkiksi erilaiset muuntajat sisältävät kuparia ja varkaiden on hajotettava muuntaja päästäkseen käsiksi itse kupariin.

Viime vuosina kuparivarkauksia on ilmennyt tasaisesti, eikä vuoden 2022 kevät ole ollut poikkeuksellinen, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan.