Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon Palloseuran matka päättyi Suomi Cupissa – jalkapallon kakkosen pelit jatkuvat viikonloppuna

Espoonlahden urheilupuistossa nähtiin historiallinen jalkapallon Suomen Cupin ottelu. Miesten kakkosessa pelaava Espoon Palloseura sai vastaansa cupin viidennellä kierroksella IFK Mariehamnin, joka pelaa Veikkausliigassa.

Ottelusta ennakoitiin Espoon Palloseuran suurinta tapahtumaa kautta aikojen. Lehtereille saapui ennätykselliset 951 katsojaa, jotka tekivät ottelutapahtumasta historiallisen ja ikimuistoisen.

Alkuseremoniat suoritettiin juhlavasti savumyrskyssä. EPS juniorit saattoivat pelaajat kentälle.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja ennakkoluulottomasti. Kotijoukkue puolusti hyvin ja onnistui pitämään ottelun hyvin tasaisena.

Erän lopulla näytti siltä, että pelin hallinta oli siirtymässä kotijoukkueelle, kun EPS pääsi muutaman kerran vaarallisen oloisesti maalintekosektoriin ja laukauksille. Kotijoukkue ei saanut kuitenkaan kaivattua avausmaalia.

Ensimmäinen puoliaika sai espoolaisittain harmillisen päätöksen, kun minuutilla 45+1 vierailijoiden brasilialaistaituri Felipen laukaus meni vastustamattomasti maalin perukoille. Tauolle siirryttiin 0–1 tilanteessa.

Toinen puoliaika sai espoolaisittain murheellisen alun, kun Felipe pääsi karkaamaan läpiajoon ja ampui toisen maalinsa siirtäen vierailijat 0–2 johtoon, kun peliä oli pelattu 50 minuuttia. Ottelun lopussa IFK Mariehamnin vaihdosta sisään tullut Eero Tamminen laukaisi 0–3 maalin.

Ottelu IFK Mariehamnia vastaan päättyi vierailijoiden 0–3 voittoon, ja espoolaisten matka Cupissa tuli päätökseensä.

Tappiosta huolimatta tapahtuma oli espoolaisittain onnistunut. Sen osoitti EPS:n edustajien mukaan ennätysyleisön kiinnostus ottelua kohtaan.

Espoon Oma Panimon rantaraitti ja anniskelukatsomo ovat osa EPS edustuksen tapahtumaidentiteettiä. Tapahtumissa on tarjolla myös syötävää, eikä nälkäisenä tarvitse seuran mukaan lähteä kotiin.

– Tapahtumat ovat viihdyttäviä ja yhteisössämme on tilaa kaikille arvomme jakaville. Alkaneelle kaudelle on tehty selkeä strateginen päätös panostaa ottelutapahtumiin, kommentoi Espoon Palloseuran Jalkapallo ry:n toiminnanjohtaja Janne Ohralahti.

Yksi vahvan seuraidentiteetin mittari on Ohralahden mukaan omien junioreiden kiinnostus ja sitoutuminen seuran edustusjoukkueiden tapahtumiin.

– Myös suuren yleisön ja yritysyhteisön sitoutuminen. Haluamme, että meidän tapahtumat ovat viihdyttäviä ja koukuttavia.

Tapahtumiin pyritään Ohralahden mukaan kehittämään vaihtuvia oheisohjelmia yhdessä kumppaneiden kanssa.

– Kun arvomme kohtaavat, löydämme toiminnallista, arvopohjaista yhteistyötä, joka vie espoolaista yhteisöä, ympäristöä sekä urheilua eteenpäin.

Espoon Palloseuran edustusjoukkue jatkaa otteluitaan kakkosessa Espoonlahdessa tulevana sunnuntaina 29.5. klo 18.30. Nyt vuorossa on paikallisottelu. Vastustaja on FC Honka Akatemia.