Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

60 vuotta täyttävä Timo Soini ei luovu Iivisniemestä, mutta metroon mies aikoo astua – "Espoo on hyvä paikka, mutta monelta puuttuu suunta"

Timo Soini täyttää 60 vuotta. Syntymäpäivähaastattelussa hän puhuu kotikaupungistaan, Natosta sekä halusta palata vielä politiikkaan.

Suomalaisen politiikan konkari Timo Soini on syntynyt Raumalla 1962, mutta hänen kotinsa on Espoon Iivisniemi.

Soini on asunut Iivisniemessä 54 vuotta. Hänen lapsuudenkodissaan, aravatalossa, oli 76 neliötä. Seuraava koti löytyi naapurista, ja nykyinen rivitalokotikin on lähellä tuttuja lapsuuden maisemia.

– Iivisniemestä teki erityisen se, että kaikki muuttivat tänne yhtä aikaa, Soini sanoo.

– Lapsia oli joka huushollissa, ja siellä syntyivät ensimmäiset ystävyyssuhteet. Esimerkiksi Raimo Inkisen olen tuntenut vuodesta 1968.

Iivisniemessä kaikki koulut olivat lähellä, Kaitaan lukiokin, josta Soini kirjoitti ylioppilaaksi. Espoon Tikka tarjosi mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa.

Soini jäi pois Espoon valtuustosta 2021, mutta seuraa kotikaupungin politiikkaa yhä läheltä.

Espoon nykyisessä viiden aluekeskuksen mallissa pienet lähiöt, kuten Iivisniemi ja Karakallio, tuppaavat Soinin mukaan unohtumaan.

Sen sijaan kiistelty päätös länsimetrosta saa Soinilta nyt hyväksynnän.

– Vastustin metroa, mutta kun länsimetro alkaa liikennöidä Iivisniemeenkin, alan käyttää metroa. Yksi syy on pysäköinnin kalleus Helsingissä, Soini sanoo.

Raha on Soinin mielestä Espoossa hieman tylsä aihe, mutta hän muistuttaa, että kaupunki velkaantuu "peevelisti".

– Rahasta vinkuminen on kuitenkin niin kokoomuslaista, että en tee sitä, Soini tuhahtaa.

Yksi seikka häntä erityisesti huolettaa.

– Kun nuorisoa katsoo tarkkaan, niin huomaa, että Espoossa haahuilee liikaa niitä, joilla on mielenterveys- tai päihdeongelmia.

Kaiken kaikkiaan Espoo on silti Soinin mielestä hyvä paikka. Etenkin Iivisniemi.

Sivu 6