Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolainen yksinhuoltaja odottaa kesää pelolla: Vuokra-asunnossa mahdoton nukkua helteillä – folioviritys ikkunassa torjuu kuumuutta

Vuokra-asunnossa on mahdotonta nukkua helteillä.

Espoon kaupungin vuokra-asuntoyhtiön asunnossa asuva nainen odottaa pelolla alkavaa kesää ja mahdollisia helteitä.

Espoon Latokaskessa asuva nainen otti yhteyttä Länsiväylään ja kertoi, että viime kesä oli hänelle ja lapsilleen hyvin vaikea.

Yksinhuoltajaäidin mukaan nukkuminen vuokrahuoneiston yläkerrassa oli mahdotonta.

Anonyymina omasta pyynnöstään pysyttelevän naisen mukaan kiinteistö, joka kuuluu Espoo Asunnot Oy:lle, ei ole antanut hänelle tyydyttävää vastausta ongelman ratkaisuun.

Osa talon asukkaista on naisen mukaan laittanut lakanoita ikkunoiden väliin estääkseen auringon porotusta. Hän itse käytti hopeansävyistä ensiapupeittoa lämpöä vastaan.

Naiselle on kerrottu, että kyseisen talon ikkunat ovat jo niin vanhoja, etteivät ne kestä sälekaihtimien asennusta. Päätöstä uusien ikkunoiden vaihdosta ei ole tehty, nainen sanoo

Espoo Asuntojen isännöintipäällikkö Marja-Leena Sallinen vastaa sähköpostitse jakavansa asukkaan harmituksen. Samalla hän muistuttaa, että yksittäiset tekijät vaikuttavat huoneiston lämpötilaan.

– Asunnon sijainti ja muut ominaisuudet vaikuttavat paljon, esimerkiksi tässä tapauksessa makuuhuone on yläkerrassa, joka lämpenee alakertaa enemmän, Sallinen kommentoi.

Sallisen mukaan kiinteistön omistajan mahdollisuudet vaikuttaa huoneiston sisälämpötilaan kesäkaudella ovat vähäiset. Kiinteistöissä ei ole viilennysjärjestelmiä.

– Tärkeintä on asukkaan omatoimisuus kuumenemisen ennaltaehkäisemiseksi ja asunnon viilentämiseksi, Sallinen vastaa.

Asukas kertoo Länsiväylälle pyytäneensä korkean lämmön takia vuokranalennusta, mutta sellaista ei ole luvattu.

Isännöintipäällikkö Sallisen mukaan joissain tapauksissa vuokraa voidaan tilapäisesti alentaa.

– Vuokrahyvitys on mahdollinen, jos asunnon lämpötila ylittää +32 °C muutoin kuin tilapäisesti, eikä asukkaan ja vuokranantajan toimenpiteet ole auttaneet. Tiedossa ei ole, että näin olisi menetelty.