Espoolainen yksinhuoltaja odottaa kesää pelolla: Vuokra-asunnossa mahdoton nukkua helteillä – folioviritys ikkunassa torjuu kuumuutta

Vuokra-asunnossa on mahdotonta nukkua helteillä.

Espoon kaupungin vuokra-asuntoyhtiön asunnossa asuva nainen odottaa pelolla alkavaa kesää ja mahdollisia helteitä.

Espoon Latokaskessa asuva nainen otti yhteyttä Länsiväylään ja kertoi, että viime kesä oli hänelle ja lapsilleen hyvin vaikea.

Yksinhuoltajaäidin mukaan nukkuminen vuokrahuoneiston yläkerrassa oli mahdotonta.

Anonyymina omasta pyynnöstään pysyttelevän naisen mukaan kiinteistö, joka kuuluu Espoo Asunnot Oy:lle, ei ole antanut hänelle tyydyttävää vastausta ongelman ratkaisuun.

Osa talon asukkaista on naisen mukaan laittanut lakanoita ikkunoiden väliin estääkseen auringon porotusta. Hän itse käytti hopeansävyistä ensiapupeittoa lämpöä vastaan.

Naiselle on kerrottu, että kyseisen talon ikkunat ovat jo niin vanhoja, etteivät ne kestä sälekaihtimien asennusta. Päätöstä uusien ikkunoiden vaihdosta ei ole tehty, nainen sanoo

Espoo Asuntojen isännöintipäällikkö Marja-Leena Sallinen vastaa sähköpostitse jakavansa asukkaan harmituksen. Samalla hän muistuttaa, että yksittäiset tekijät vaikuttavat huoneiston lämpötilaan.

– Asunnon sijainti ja muut ominaisuudet vaikuttavat paljon, esimerkiksi tässä tapauksessa makuuhuone on yläkerrassa, joka lämpenee alakertaa enemmän, Sallinen kommentoi.

Sallisen mukaan kiinteistön omistajan mahdollisuudet vaikuttaa huoneiston sisälämpötilaan kesäkaudella ovat vähäiset. Kiinteistöissä ei ole viilennysjärjestelmiä.

– Tärkeintä on asukkaan omatoimisuus kuumenemisen ennaltaehkäisemiseksi ja asunnon viilentämiseksi, Sallinen vastaa.

Asukas kertoo Länsiväylälle pyytäneensä korkean lämmön takia vuokranalennusta, mutta sellaista ei ole luvattu.

Isännöintipäällikkö Sallisen mukaan joissain tapauksissa vuokraa voidaan tilapäisesti alentaa.

– Vuokrahyvitys on mahdollinen, jos asunnon lämpötila ylittää +32 °C muutoin kuin tilapäisesti, eikä asukkaan ja vuokranantajan toimenpiteet ole auttaneet. Tiedossa ei ole, että näin olisi menetelty.

Espoon Asuntojen vinkit

Näin suojaudut kuumuudelta

Sulje verhot. Paahtava aurinko lämmittää asuntoa, joten verhojen sulkeminen hillitsee asunnon lämpenemistä.

Tuuleta silloin kun aurinko ei paista, kuten illalla tai yöllä. Näin asuntoon tulee viileää ilmaa.

Vältä mahdollisuuksien mukaan isojen sähkölaitteiden kuten uunin tai saunan käyttöä, sillä ne nostavat asunnon lämpötilaa.

Tarkista poistoilma- ja korvausilmaventtiilien puhtaus. Asunnon poistoilmaventtiilien kautta asunnosta poistuu ilmaa ja kosteutta. Korvausilmaventtiileistä asuntoon tulee uutta ilmaa. Tarkista, että molemmat venttiilit ovat puhtaat eikä niitä ole peitetty.

Tuulettimen hankinta. Tehokas pöytä- tai lattiatuuletin on yleensä kestävin ratkaisu pitkällä aikavälillä.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut