Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolaisen perheenäiti Katrin sydän syttyi kansallispelille, kun lapset Kalle, 19, ja Johanna, 12, alkoivat pelata – "Katsomon puolelta on hurahdettu"

Espoon Pesis järjestään tänä kesänä useita eri tapahtumia, joissa kuka tahansa pääsee lyömään palloa.

Pohjoistapiolalainen Kumpulaisen perhe elää täysillä mukana, kun Espoossa vietetään pesiksen juhlavuotta.

Oikeastaan oma seura Espoon Pesis täytti jo viime vuonna 25 vuotta, mutta juhlia jatketaan kansallispelin täyttäessä 100 vuotta.

Nuori ja virkeä seura järjestää tapahtumia ympäri Espoota ja toivottaa kaikki tervetulleiksi mukaan juhlaan. Tapahtumia on niin perheille, lapsille kuin aikuisillekin höntsäpesiksen muodossa.

Kumpulaisen perheen äiti Katri, 19-vuotias Kalle ja 12-vuotias Johanna osallistuvat vuoden aikana Espoon Pesiksen tapahtumiin kuka missäkin roolissa.

Kalle Kumpulainen haluaa pesisammattilaiseksi. Hän pelaa tänä kesänä Helsingin Puna-Mustissa miesten Suomensarjaa ja seuran B-ikäisissä Superpesistä.

Lisäksi Kalle valmentaa Espoon Pesiksen D-poikia. Talvella hän käy lukiota pesiskaupunki Joensuussa.

– Olen liikuntalinjalla ja harjoittelen Joensuun Mailan kanssa. Tavoitteena on joku päivä pukea Joensuun Mailan pelipaita päälle, Kumpulainen suunnittelee.

Toimintaa on jopa kolmivuotiaille.

Tanja Alanen, Espoon Pesis

Äiti-Katrin sydän syttyi pesäpallolle lasten pelaamisen kautta.

– Katsomon puolelta on lajiin hurahdettu. Noin kolme vuotta meni, että aloin ymmärtää pelin saloja, Katri Kumpulainen naurahtaa.

Espoon Pesiksessä on kovaa intoa, vaikka seuran lippulaivajoukkue tippui naisten Ykköspesiksestä sarjaporrasta alemmaksi viime syksynä.

– Tänä kesänä panostamme nuoriin pelaajiin. Joukkueessa on sopivasti kokemusta ja nuorta innostusta. Teemme myös yhteistyötä Vihdin ja PuMu:n kanssa, seuran puheenjohtaja Tanja Alanen kertoo.

Espoon Pesis haluaa lisää harrastajia seuraan. Puheenjohtaja sanoo, että seura on jalkautunut aktiivisesti espoolaisiin kouluihin.

– Kävimme huhti–toukokuun aikana pitämässä pesäpallon demotunteja kahdeksassa koulussa yhteensä 45 tuntia. Kouluvierailujen aikana liikutimme 1 100 lasta, Alanen laskee.

Katri Kumpulainen oli mukana koulukiertueen opetustilaisuuksissa. Hän on tyytyväinen näkemäänsä. Lapset ovat Espoossa liikunnallisia ja vastaanottavaisia.

– Meillä Espoossa lapsilla on hyvät perustaidot liikunnassa. Kehonhallinta ja liikkuvuus on valtaosin hyvää.

Tanja Alasen mukaan olosuhteet pesäpallolle kaupungissa ovat mahtavat.

– Meillä on paljon hyviä tekonurmikenttiä, hiekalla ei tarvitse pelata lainkaan. Voimme hyvin ottaa seuraan lisää harrastajia, mukaan mahtuu kuka vain.

Pesiksen aloittamista ei kannata jännittää. Espoon Pesiksessä voi pelata harrastesarjoissa tai kilpasarjoissa. Lajin voi aloittaa myös hyvin nuorena.

– Meillä on toimintaa jopa kolmivuotiaille, Alanen iloitsee.

Kumpulaisen perheen nuorin, 12-vuotias Johanna, pelaa neljättä vuotta pesäpalloa. Kiireinen teini harrastaa myös telinevoimistelua, yleisurheilua ja sellon soittoa.

Polttolinjalla viihtyvä Johanna matkustaa joukkueensa kanssa kesällä Sotkamoon perinteiselle pesäpallon Tenavaleirille.

– Tosi kiva päästä Sotkamoon ja pesäpallon mekkaan viikoksi oman joukkueen kanssa, Johanna Kumpulainen innostuu.