Varoitus veneenomistajille: Varkailla on uusi himottu kohde, perämoottorit eivät enää riitä

Veneiden ja perämoottoreiden lisäksi varkaita kiinnostavat nyt veneiden vaihteistot ja navigointijärjestelmät, varoittaa Kaakkois-Suomen poliisilaitos tiedotteessaan.

Vaihteisto- ja navigointijärjestelmien varkauksia on tullut esiin Euroopassa, ja poliisi uskoo ilmiön olevan rantautumassa Suomeen ja muihin Pohjoismaihin.

Venevarustevarkauksien uskotaan olevan kasvava trendi meilläkin, koska Pohjoismaissa on paljon veneitä ja niissä käytetään pääsääntöisesti laadukkaita osia ja järjestelmiä.

Koronarajoitusten poistuminen eri puolilla Eurooppaa on mahdollistanut myös rikollisten helpomman liikkuvuuden, tiedotteessa kerrotaan Europolin muistuttavan. Varastetut veneet ja veneilytarvikkeet voivat päätyä pitkälle lähtöpaikasta.

Poliisi kehottaa tiedotteessaan muun muassa tallentamaan veneen ja varusteiden tyyppitiedot talteen, huolehtimaan omaisuuden turvallisesta säilytyksestä sekä panostamaan veneen valvontaan nyt, kun kesä on täällä ja veneisiin kohdistuvat varkaudet lisääntymässä.

Poliisin mukaan veneessä ei tule säilyttää arvokasta omaisuutta. Myös perämoottorin säilyttäminen muualla kuin veneessä voi olla hyvä ratkaisu. Arvokkaimpiin veneisiin suositellaan myös GPS-paikannusjärjestelmän hankkimista.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut